ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε νέα συμφωνία με Altamira προχώρησε η ΚΕΔΙΠΕΣ

Η αμοιβή της διαχειρίστριας εταιρείας για το 2020-2027, θα είναι μειωμένη κατά 24% και θα αποτελείται κυρίως ανάλογα με την απόδοση της

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στα πλαίσια της υλοποίησης της Δέσμευσης 18, η ΚΕΔΙΠΕΣ γνωστοποίησε πως, έχει επιτευχθεί συμφωνία επί αναθεωρημένων βασικών οικονομικών όρων της Συμφωνίας Διαχείρισης με την Altamira οι οποίοι έχουν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ.

Σύμφωνα με τις πρόνοιες της Δέσμευσης, η Συμφωνία Διαχείρισης θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2020. Η συνολική αμοιβή της διαχειρίστριας εταιρείας για την περίοδο 2020-2027, στη βάση του νέου επιχειρηματικού πλάνου ανακτήσεων, θα είναι μειωμένη κατά 24% συγκριτικά με τους υφιστάμενους όρους και θα αποτελείται κυρίως από μεταβλητή αμοιβή ανάλογα με την απόδοση της Altamira, αφού η σταθερή αμοιβή θα είναι μειωμένη κατά 58% και θα αποτελεί μόλις το 27% της συνολικής αμοιβής σε σχέση με 50% με την υφιστάμενη συμφωνία. Έχουν επίσης επιτευχθεί σημαντικές μειώσεις στις δυνητικές αποζημιώσεις τερματισμού (ως 70%) ενώ η αμοιβή για την απόσυρση περιουσιακών στοιχείων από την περίμετρο της διαχειρίστριας εταιρείας μειώνεται κατά το ήμισυ.

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων προηγήθηκε συμφωνία επί του επιχειρηματικού πλάνου ανακτήσεων το οποίο στοχεύει πλέον στη σταδιακή αλλά πλήρη αποπληρωμή του ποσού της κρατικής βοήθειας προς την πρώην ΣΚΤ το 2018 ύψους €3,54δις. Η συμφωνία επί των βασικών οικονομικών όρων υπόκειται στη συνομολόγηση νέου κειμένου Συμφωνίας Διαχείρισης που θα καλύπτει και τους υπόλοιπους όρους συνεργασίας και θα τύχει έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές.

Σημειώνει δε η ΚΕΔΙΠΕΣ ότι, η λειτουργία ενός σταθερού και αποτελεσματικού νομικού πλαισίου εκποιήσεων που θα διέπει τη λειτουργία των φυσικών και ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εκπλήρωση του επιχειρηματικού πλάνου ανακτήσεων, ειδικά για τις περιπτώσεις των στρατηγικών κακοπληρωτών. Σε περίπτωση αρνητικών (για την ΚΕΔΙΠΕΣ) αλλαγών στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο εκποιήσεων, θα επηρεαστεί η αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση