ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε οικονομικό αποκλεισμό ο Καναδάς

Το κόστος της εμπορικής ζημίας που προκαλούν οι αντιεμβολιαστές εκτιμάται πάνω από 262 εκατ. ευρώ ημερησίως

Kathimerini.gr

Σημαντική απειλή για την οικονομία του Καναδά χαρακτήρισε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό την «αυτοκινητοπομπή για την ελευθερία» – τους εποχούμενους αρνητές των εμβολίων οι οποίοι με τα φορτηγά τους προκάλεσαν χάος στη χώρα της βόρειας Αμερικής. Ο Τριντό, επίσης, τόνισε ότι αυτές οι ενέργειες πρέπει να λήξουν αμέσως, χωρίς να εξηγήσει πώς θα συμβεί αυτό. «Οι αποκλεισμοί θέτουν σε κίνδυνο την εργασία, παρεμποδίζουν το εμπόριο, απειλούν την οικονομία και αποτελούν κίνδυνο για τις κοινότητες» κατέληξε. Οι αντιεμβολιαστές, τις τελευταίες ημέρες, απέκλεισαν και τις κύριες οδικές αρτηρίες μεταξύ Καναδά και ΗΠΑ.

Ήδη δύο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Ford και η Τoyota, ανακοίνωσαν ότι τα εργοστάσιά τους αναγκάστηκαν να κλείσουν επειδή τα ανταλλακτικά που χρειάζονται έχουν «κολλήσει» στις συνοριακές διαβάσεις των ΗΠΑ με τον Καναδά, εξαιτίας των αντιεμβολιαστών. Ο υπουργός Μεταφορών, Ομάρ Αλγκάμπρα, χαρακτήρισε τις ενέργειες των διαδηλωτών «παράνομο οικονομικό αποκλεισμό που βλάπτει όλους τους Καναδούς». Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, το κόστος της εμπορικής ζημίας που προκαλούν οι αρνητές των εμβολίων υπερβαίνει τα 262 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως.

Συλλήψεις χωρίς ένταλμα

Σε μία κλιμάκωση των ενεργειών τους, οι οδηγοί των φορτηγών που συμμετέχουν στην «αυτοκινητοπομπή για την ελευθερία» προσπάθησαν χθες να αποκλείσουν και το διεθνές αεροδρόμιο της Οττάβα, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην πρόσβαση σε αυτό. Η αστυνομία της καναδικής πρωτεύουσας, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προειδοποίησε ότι οι διαδηλωτές που λαμβάνουν μέρος σε έκνομες ενέργειες θα συλλαμβάνονται χωρίς ένταλμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση