ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε συνεχή επαφή με Βρετανία το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Σε συνεννόηση η Κύπρος με τις συνεργαζόμενες βρετανικές εταιρίες για την πιθανότητα εξόδου από την ΕΕ.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε συνεχή επαφή με τις βρετανικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται βρίσκεται το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ενόψει ενός ενδεχόμενου άτακτου Brexit, σύμφωνα με την αρμόδια Υφυπουργό Νατάσα Πηλείδου.

«Σίγουρα υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα, επομένως είμαστε συνεχώς σε επαφή με τις βρετανικές εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε ούτως ώστε να βεβαιωθούμε ότι και σε περίπτωση άτακτου Brexit θα είναι προετοιμασμένες και θα έχουν λάβει όλα τα μέτρα για να μην υποστούν οποιαδήποτε ζημιά σε μια τέτοια περίπτωση», ανέφερε η Πηλείδου, απαντώντας σε ερώτηση, ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, στα γραφεία του Κινήματος.

Η κ. Πηλείδου είπε πως στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν το Υφυπουργείο και ανέφερε πως «όλες οι εισηγήσεις οι οποίες προέκυψαν κατά τη συζήτησή μας θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν με τρόπο που να ωφελήσει την κυπριακή ναυτιλία, την ώθηση του κυπριακού νηολογίου και ευρύτερα τον κυπριακό ναυτιλιακό κόμβο».

Όπως ανέφερε η Υφυπουργός, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση, σημειώνοντας πως είναι πολιτική του Υφυπουργείου Ναυτιλίας να κρατά ενήμερα όλα τα πολιτικά κόμματα για τις εξελίξεις στη ναυτιλία και να έχει εποικοδομητική συνεργασία μαζί τους με στόχο την ανάπτυξη της ναυτιλίας.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, σημείωσε πως ο ναυτιλιακός τομέας είναι από τους πλέον ισχυρούς πυλώνες της κυπριακής οικονομίας, ιδιαίτερα σταθερός και την ίδια στιγμή ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και ως εκ τούτου είναι πάρα πολύ σημαντικό να διαμορφώνονται πολιτικές έτσι ώστε να διατηρείται στα ψηλά επίπεδα που βρίσκεται μέχρι σήμερα, για χάριν της κυπριακής οικονομίας, της ανάπτυξης και της κυπριακής κοινωνίας.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του τουρκικού εμπάργκο και της μη εκπλήρωσης των κυπρογενών υποχρεώσεων που ανέλαβε η Τουρκία έναντι της ΕΕ από το 2005, επισημαίνοντας πως «πρέπει να αναπτύξουμε και σε αυτόν τον τομέα τη δράση μας γιατί δεν είναι δυνατόν την ώρα που η Τουρκία παραβιάζει αυτές τις συμφωνίες, να υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που αξιοποιούν την παρανομία της Τουρκίας προς όφελος των δικών τους συμφερόντων και σε βάρος των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο κ. Σιζοπούλος είπε πως υπάρχει σταθερή συνεργασία με το Υφυπουργείο και πως η σημερινή συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X