ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΣΕΚ: Όχι κάτω από 1,000 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός

Η συζήτηση για την αλλαγή του θα πρέπει να αφορά την επόμενη διετία, δήλωσε ο Ανδρέας Μάτσας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εντός των επόμενων ημερών θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τον κατώτατο μισθό και πριν από το τέλος του χρόνου να ανακοινωθεί το νέο διάταγμα του υπουργού εργασίας, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ετοιμαστούν για τις αλλαγές στο μισθολόγιο, ανέφερε ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας.

Επεσήμανε ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να αποτελεί βήμα επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων και η επόμενη ανανέωση του θα πρέπει να αφορά την επόμενη διετία, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα οικονομικά δεδομένα, ώστε ο κατώτατος να δίνει ανάσες ζωής στους εργαζόμενους.

Πρόσθεσε ότι από πλευράς ΣΕΚ τίθενται δυο προτεραιότητες που αφορούν στο ύψος του κατώτατου και την ωριαία του απόδοση, ώστε να περιοριστεί η δυνατότητα από κάποιους εργοδότες να διαφοροποιούν το ύψος του μέσα από τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων τους. Ερωτηθείς για το ύψος του κατώτατου μισθού, στο οποίο στοχεύει η ΣΕΚ, είπε ότι δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε κάτω από τα 1.000 ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Μάτσας χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι καταγράφεται θετική προδιάθεση και προσέγγιση των εργοδοτών για αύξηση του εθνικού κατώτατου μισθού, όμως το ζητούμενο, πρόσθεσε, είναι το τι θα φανεί στην πράξη με τη συμφωνία για το ύψος του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Μισθοί  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση