ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη Βουλή οι επιπτώσεις από τραπεζική κρίση στην Κύπρο

Τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν το θέμα να συζητηθεί το συντομότερο

ΚΥΠΕ

Οι πιθανές επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία από τις εξελίξεις στο διεθνές τραπεζικό σύστημα και η αναγκαιότητα λήψης προληπτικών μέτρων και δράσεων από την Κύπρο, θα συζητηθούν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών το επόμενο διάστημα, ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Καυκαλιάς, σημειώνοντας ότι αφού ενέγραψαν το θέμα, ζήτησαν να συζητηθεί το συντομότερο.

"Κρίνουμε αναγκαία και επείγουσα τη συζήτηση του θέματος για να δοθεί ολοκληρωμένη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές και φορείς, αναφορικά με το πραγματικό μέγεθος έκθεσης τραπεζών και επιχειρήσεων σε ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις, μετά και από την κατάρρευση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διεθνώς, καθώς και για το αν προκύπτουν συστημικοί κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία", ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Καυκαλιάς μετά την ολοκλήρωση της Επιτροπής Οικονομικών τη Δευτέρα.

Όπως είπε, το θέμα θα συζητηθεί και την επόμενη βδομάδα, όταν θα είναι ο Υπουργός Οικονομικών στην Επιτροπή. "Αναμένουμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα είναι σε θέση να δώσει κάποιες απαντήσεις σε σειρά ζητημάτων που προκύπτουν. Σίγουρα δεν θα εξαντληθεί η συζήτηση μόνο στη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών διότι είναι απαραίτητη και η παρουσία των εποπτικών αρχών", σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση