ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διευκρινίζουν SSM, SRB και ΕΒΑ για ομόλογα ΑΤ1

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας είναι ανθεκτικός με σθεναρά αποθέματα κεφαλαίου και ρευστότητας αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας είναι ανθεκτικός με σθεναρά αποθέματα κεφαλαίου και ρευστότητας, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση το Ενιαίο Εποπτικό Συμβούλιο (SSM), το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης (SRB) και η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΒΑ), παραθέτοντας ταυτόχρονα και διευκρινίσεις σε σχέση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο εξυγίανσης τραπεζών.

«Ειδικότερα τα εργαλεία κεφαλαίου κοινών μετοχών είναι τα πρώτα που απορροφούν ζημιές και μόνο μετά την πλήρη χρήση τους θα χρειαστεί να διαγραφούν τα πρόσθετα στοιχεία κατηγορίας 1 (ομόλογα ΑΤ1). Αυτή η προσέγγιση εφαρμόστηκε με συνέπεια σε προηγούμενες υποθέσεις και συνεχίζει να καθοδηγεί τις ενέργειες της SRB κα της τραπεζικής εποπτείας της ECB σε παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια μιας κρίσης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι διευκρινίσεις των ευρωπαϊκών αρχών έρχονται στον απόηχο ανησυχίας επενδυτών ότι στο πλαίσιο της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS, τα εργαλεία ΑΤ1 της τράπεζας αξίας 16 δισ ελβετικών φράγκων έχουν διαγραφεί, ενώ στο πλαίσιο της συναλλαγής οι μετοχές της Credit Suisse αποκτήθηκαν έναντι τιμήματος 3 δισ ελβετικών φράγκων.

«Το πρόσθετα στοιχεία κατηγορίας 1 (ΑΤ1) είναι και θα παραμείνουν ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο της κεφαλαιακής δομής των ευρωπαϊκών τραπεζών», τονίζουν οι ευρωπαϊκές αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση