ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο 2,1% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Απρίλιο

O δείκτης κατέγραψε αύξηση κατά 1,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα

ΚΥΠΕ

Κατά 2,1% αυξήθηκε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Απρίλιο του 2024 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο δείκτης κατέγραψε αύξηση κατά 1,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα λόγω και της σημαντικής αύξησης σε ποσοστό 7,6% που καταγράφηκε στις τιμές της ενέργειας σε σχέση με τον Μάρτιο του 2024.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2024, σημειώθηκε αύξηση 2,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2023, οι κατηγορίες Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (5,4%) και Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (3,5%) παρουσίασαν την μεγαλύτερη θετική μεταβολή.

Σε σχέση με τον Μάρτιο 2024, οι μεγαλύτερες μεταβολές καταγράφηκαν στις κατηγορίες Μεταφορές (4,5%) και Ένδυση και Υπόδηση (4,4%).

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2024 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (5,7%).

Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά τόσο με τον Απρίλιο του 2023 όσο και με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστά 6,4% και 7,6% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση