ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο 3,43% οι αποδόσεις των Γραμματίων Δημοσίου

Σύμφωνα με το ΓΔΔΧ, οι αποδεκτές κυμάνθηκαν μεταξύ 3,32% και 3,35%

ΚΥΠΕ

Συνέχισαν την ανοδική τους πορεία οι αποδόσεις των εγχώριων ομολόγων που εκδίδει η Δημοκρατία, αντανακλώντας την αυξητική τάση των βασικών επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως στον απόηχο του υψηλού πληθωρισμού.

Σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, κατά τη δημοπρασία Γραμματίων του Δημοσίου 13 εβδομάδων, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου, έγιναν αποδεκτές προσφορές συνολικής ονομαστικής αξίας €25 εκατομμυρίων με μέση σταθμική απόδοση 3,43%, σε σύγκριση με 3,33% στην έκδοση του προηγούμενου μήνα, συνεχίζοντας την πορεία σύγκλισης με το βασικό δανειστικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (3,75%).

Η ζήτηση διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα, αφού λήφθησαν προσφορές ύψους €90 εκατ. σε σύγκριση με προσφορές €99 εκατ. στην έκδοση Απριλίου.

Σύμφωνα με το ΓΔΔΧ, οι αποδεκτές κυμάνθηκαν μεταξύ 3,32% και 3,35%.

Σε σύγκριση με την αρχή του χρόνου, οι αποδόσεις των Γραμματίων Δημοσίου παρουσιάζουν αύξηση 73 μονάδων βάσης, ενώ οι αποδόσεις βρίσκονται σε ανοδική τροχιά από τον Ιούνιο του 2022.

Τα Γραμμάτια Δημοσίου είναι βραχυπρόθεσμος δανεισμός και αποτελεί ένα από τα εγχώρια χρηματοδοτικά εργαλεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνήθως ανανεώνονται από τους εγχώριους επενδυτές, κυρίως ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση