ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο 6,7% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών

ΚΥΠΕ

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών υποχώρησε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο του 2023, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή και κατ΄ επέκταση ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο του 2023 αυξήθηκε κατά 6,7%, σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2022, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2022.

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο εναρμονισμένος ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,8%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023, σημειώθηκε αύξηση 6,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, οι κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (18,8%) και Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (9,5%) παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές.

Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023, η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (3,6%).

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρήθηκαν στις κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (18,4%) και Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (10,2%).

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2022 παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστό 13,5%. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, η κατηγορία Τρόφιμα, Αλκοολούχα Ποτά και Καπνός (3,2%) σημείωσε τη μεγαλύτερη μεταβολή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση