ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:52
 

Στο 94% ανήλθαν οι Δηλώσεις Εισοδήματος Μισθωτών για το 2018

Οι φορολογούμενοι έχουν πλέον εξοικειωθεί με το Σύστημα TAXISnet αναφέρει ο βοηθός Έφορος Φορολογίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πέραν των 234 χιλιάδων ανήλθαν οι Δηλώσεις Εισοδήματος Μισθωτών για το φορολογικό έτος 2018 οι οποίες υποβλήθηκαν μέχρι τα μεσάνυκτα της 31ης Ιουλίου του 2019 που έληξε η χρονική περίοδος υποβολής των Δηλώσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης, προσθέτοντας ότι ο αριθμός αυτός ξεπερνά το 94% της αντίστοιχης περσινής υποβολής δηλώσεων.

Ο κ. Μαρκίδης εξέφρασε ικανοποίηση από τη διαδικασία υποβολής Δήλωσης Εισοδήματος Μισθωτών για το φορολογικό έτος 2018 που έληξε χθες τα μεσάνυχτα της 31ης Ιουλίου 2019, ενώ ανέφερε πως τις τελευταίες τρεις ημέρες, υποβλήθηκαν οριστικά πέραν των 45 χιλιάδων Δηλώσεις Εισοδήματος Μισθωτών για το φορολογικό έτος 2018.

«Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι, φέτος τη 2η συνεχόμενη χρονιά υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των Δηλώσεων Εισοδήματος, οι φορολογούμενοι έχουν πλέον εξοικειωθεί με το Σύστημα TAXISnet», ανέφερε, σημειώνοντας ότι σε αυτό βοήθησε ότι η διαδικασία υποβολής της δήλωσης έχει απλοποιηθεί με τις διάφορες βελτιώσεις που είχε το σύστημα.

Με βάση τα πιο πάνω, σύμφωνα με τον κ. Μαρκίδη, επιτυχία θεωρείται επίσης ότι παρόλη τη μαζική υποβολή δηλώσεων κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, το σύστημα TAXISnet δεν παρουσίασε ιδιαίτερα προβλήματα και επέτρεψε στους φορολογούμενους να ολοκληρώσουν με επιτυχία την υποβολή των δηλώσεων τους.

Αυτοεργοδοτούμενοι

Επιπλέον, ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας είπε στο ΚΥΠΕ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής των Δηλώσεων Εισοδήματος Αυτοεργοδοτούμενων χωρίς λογαριασμούς για το φορολογικό έτος 2018, η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου 2019 (Δευτέρα).

Πρόσθεσε ότι η ίδια καταληκτική ημερομηνία, ισχύει και για την καταβολή του οφειλόμενου φόρου που ίσως προκύψει από τον Υπολογισμό του Φόρου.

Ανέφερε ότι μέχρι στιγμής για το φορολογικό έτος 2018, 21 χιλιάδες Αυτοεργοδοτούμενοι, έχουν επεξεργαστεί τη Δήλωση Εισοδήματος τους, ποσοστό που ανέρχεται στο 67,5% σε σχέση με την περσινή διαδικασία υποβολής της δήλωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι επιθέσεις κατά Χριστοδουλίδη και η νέα λίστα του Οδυσσέα

«Δια της πλαγίας η Καθημερινή πλασάρει τον Υπουργό Εξωτερικών ως εν δυνάμει υποψήφιο στις προεδρικές ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X