ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο επίκεντρο η ανάπτυξη του τομέα των κρουαζιέρων

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στη συμβολή των θεμάτων ενέργειας στην πράσινη ανάπτυξη της ναυτιλίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε ο Υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου Κάμελ Ελ Ουαζίρ στην Υφυπουργό Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, κατά την επίσκεψή της στην Αίγυπτο, με αφορμή την τιμητική συμμετοχή της Κύπρου στην 32η τακτική Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών του Αραβικού Συνδέσμου, που διεξήχθη στην πόλη της Αλεξάνδρειας. «Και η Κύπρος και η Αίγυπτος καταβάλλουν προσπάθειες για την ανάπτυξη του τομέα των κρουαζιέρων», επεσήμανε χαρακτηριστικά η κα Πηλείδου. «Πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον, αν και δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», προσέθεσε.

Επίσης, η Υφυπουργός Ναυτιλίας συζήτησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό της, τη δυνατότητα επέκτασης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου και μέσω και της Αλεξάνδρειας, συμπεριλαμβάνοντας και την Αίγυπτο, ένα θέμα που είναι ακόμη προς συζήτηση. «Με τον Αιγύπτιο Υπουργό Μεταφορών, είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα εποικοδομητική συζήτηση και αναφερθήκαμε στα θέματα που αφορούν τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό και τα διμερή θέματα Κύπρου – Αιγύπτου», τόνισε πιο αναλυτικά προς το ΚΥΠΕ η Υφυπουργός Ναυτιλίας.

«Με τον κ. Ελ Ουαζίρ, συζητήσαμε τρόπους που μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας, παρουσιάσαμε εκ μέρους της Κύπρου τις δραστηριότητες που αφορούν το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, ενώ ταυτόχρονα έγινε αναφορά με μία σύντομη αναφορά των δραστηριοτήτων του αντίστοιχου Υπουργείου της Αιγύπτου, καθώς επίσης ανταλλάξαμε απόψεις σε θέματα που αφορούν την καινοτομία και την εκπαίδευση, καθώς επίσης και τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας της Ναυτικής Ακαδημίας Αλεξάνδρειας με τους αρμόδιους κυπριακούς φορείς», επεσήμανε η κα Πηλείδου.

Επίσης, η Υφυπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στη συμβολή των θεμάτων ενέργειας στην πράσινη ανάπτυξη της ναυτιλίας, καθώς οι ανακαλύψεις στην ΑΟΖ Κύπρου και την ΑΟΖ Αιγύπτου μπορούν να οδηγήσουν στη μείωση των ρύπων, καθώς οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας προστατεύουν το περιβάλλον», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Πηλείδου. Η κα Πηλείδου είχε μία πολύ σημαντική συνάντηση και με τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας Δρ Αμπντελαζίζ Κονσόουα, για τον οποίο η Υφυπουργός εξέφρασε τη μεγάλη της ικανοποίηση για την μεγάλη ενίσχυση των σχέσεων της ιστορικής αιγυπτιακής πόλης, του Μ. Αλεξάνδρου, τόσο με την Πάφο, όσο και με την Λεμεσό, ενώ αποκάλυψε ο ίδιος ο Αιγύπτιος αξιωματούχος, ξεκινάει πλέον και μία σημαντική συνεργασία και με την πόλη της Λάρνακας, δείχνοντας το τεράστιο ενδιαφέρον του και της πόλης της Αλεξάνδρειας για την Κύπρο και τις πόλεις αυτές. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X