ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

Στο ίδιο επίπεδο το ποσοστό των ΜΕΧ τον Ιανουάριο το 2019

Τα δάνεια σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών κατέγραψαν αύξηση στο 23,3% από 22,5% τον Δεκέμβριο.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο ίδιο επίπεδο παρέμεινε το ποσοστό των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων (ΜΕΧ) στο τραπεζικό σύστημα στο τέλος του Ιανουαρίου του 2019, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο τα δάνεια σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών κατέγραψαν αύξηση στο 23,3% από 22,5% τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), σε απόλυτους αριθμούς οι ΜΕΧ αυξήθηκαν τον Ιανουάριο κατά €47 εκατομμύρια, ενώ τα δάνεια σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών αυξήθηκαν αυξήθηκαν κατά €325 εκατομμύρια. Στο τέλος Ιανουαρίου οι ΜΕΧ ανήλθαν στα €10,3 δισεκατομμύρια, ενώ τα δάνεια με σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών στα €7,94 δισεκ.

Σημειώνεται ότι δάνεια ύψους €4,6 δισεκ. εξακολουθούν να θεωρούνται ως μη εξυπηρετούμενα παρόλο που αναδιαρθρώθηκαν και εφόσον συνεχίσουν να εξυπηρετούνται, σταδιακά θα θεωρούνται ως εξυπηρετούμενα.

Ως ποσοστό επί των συνολικών δανείων, οι ΜΕΧ παρέμειναν στο στο τέλος Ιανουαρίου το 30,3% όπως και στο τέλος Δεκεμβρίου του 2018, ενώ οι συσσωρευμένες προβλέψεις μειώθηκαν στο 51% από 51,1% στο τέλος Δεκεμβρίου.

Σημαντικά επιβαρυμένες συνεχίζουν να είναι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με τον ποσοστό των ΜΕΧ να ανέρχεται τον Ιανουάριο στο 38,7% των συνολικών δανείων και τα νοικοκυριά με ποσοστό 37,9% των δανείων να είναι μη εξυπηρετούμενα. Οι ΜΕΧ των ΜμΕ ανέρχονταν στα €4 δισεκ. στο τέλος Ιανουαρίου και των νοικοκυριών στα €5,2 δισεκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τελικά, ήταν τόσο απλό

«Γεννημένοι και εκπαιδευμένοι (από κοινωνία, σχολείο και εκκλησία) πικροφέροντες (πίκριες) »
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  19:05

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X