ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στοχεύει σε 260 από 390 προσωπικό η ΚΕΔΙΠΕΣ με σκέψεις και για πλεονασμούς

Έχει ανακοινωθεί Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης, με στόχο την αποχώρηση από τον Οργανισμό γύρω στα 100-130 άτομα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στοχεύει στη μείωση του προσωπικού της η ΚΕΔΙΠΕΣ, συγκεκριμένα σε 260 άτομα από 390 που βρίσκονται σήμερα στο δυναμικό της, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και σε πλεονασμούς αν δεν πετύχει ο στόχος που έχει τεθεί.

Στο πλαίσιο παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΚΕΔΙΠΕΣ για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, αναφέρεται πως, οι υφιστάμενες και μελλοντικές ανάγκες της Εταιρείας σε προσωπικό, δεν υπερβαίνουν τα 260 άτομα, ανεξαρτήτως του ενδεχομένου μετεξέλιξης της ΚΕΔΙΠΕΣ σε Εθνικό Φορέα Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων.

Μιλώντας στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΔΙΠΕΣ ο κ. Λάμπρος Παπαδόπουλος ανάφερε πως στόχος είναι να πετύχει το Σχέδιο, ωστόσο αν δεν πετύχει θα πρέπει να βρουν άλλες λύσεις, τύπου "Plan B", που ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνεται και η "λύση" των πλεονασμών.

Από πλευράς του ο κ. Μάριος Παπαδόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΕΔΙΠΕΣ, ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση σε επίπεδο ΔΣ για τους πλεονασμούς, αλλά πράγματι υπάρχει ως "Plan B".

Συνεχίζοντας στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο του 2021, αναφέρεται πως, με γνώμονα την ορθή οργανωτική δομή της ΚΕΔΙΠΕΣ και τη συγκεκριμένη σημερινή αποστολή της για μεγιστοποίηση της αποπληρωμής της κρατικής βοήθειας έχει ανακοινωθεί Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης, με στόχο την αποχώρηση από την ΚΕΔΙΠΕΣ γύρω στα 100-130 άτομα. Επίσης έχει ανακοινωθεί Σχέδιο Αποζημίωσης προς το προσωπικό της πρώην ΣΚΤ στην Altamira Αsset Μanagement Cyprus (Altamira) για κατάργηση του δικαιώματος επιστροφής τους στην ΚΕΔΙΠΕΣ.

Σχέδιο και Σύμβαση

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχει ανακοινωθεί, υπογράφηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 συμφωνία για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ ΚΕΔΙΠΕΣ - ΟΥΙΚ ΣΕΚ - ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ για τα έτη 2019 - 2022. Παράλληλα, έχει ανακοινωθεί το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης (ΣΕΑ) για μείωση του αριθμού του προσωπικού της ΚΕΔΙΠΕΣ, καθώς και ο τρόπος χειρισμού του προσωπικού το οποίο είχε μεταφερθεί από την πρώην ΣΚΤ στην Αltamira. Τα πιο πάνω στοχεύουν στην ορθή οργανωτική δομή και τη μείωση του προσωπικού της ΚΕΔΙΠΕΣ στα 260 άτομα που είναι ο ζητούμενος αριθμός προσωπικού για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της, τη μεγιστοποίηση της αποπληρωμής της κρατικής βοήθειας και τον ορθολογιστικό και δίκαιο χειρισμό του προσωπικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση