ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΣΥΚΑΛΑ: Τις επόμενες εβδομάδες η απόφαση δικαστηρίου για συνένωση αγωγών

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω αγωγές κατατέθηκαν το 2013 και πριν από περίπου ένα χρόνο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η απόφαση του δικαστηρίου επί του αιτήματος των πρώην καταθετών της Λαϊκής για συνένωση των αγωγών, αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΣΥΚΑΛΑ σε ενημερωτικό δελτίο προς τα μέλη του.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω αγωγές κατατέθηκαν το 2013 και πριν από περίπου ένα χρόνο, οι καταθέτες της πρώην Λαϊκής υπέβαλαν αίτηση για "συνένωση" των αγωγών, ούτως ώστε να δικαστεί μικρός αριθμός πιλοτικών υποθέσεων, οι αποφάσεις των οποίων θα ισχύσουν και για τις υπόλοιπες υποθέσεις.
 
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ακρόαση του αιτήματος, στην οποία κατατέθηκαν γραπτώς οι θέσεις / αγορεύσεις των δικηγόρων της κάθε πλευράς.
 
«Στο αίτημα μας φαίνεται να συναινεί η Κυπριακή Δημοκρατία (εκπροσωπούμενη από την Εισαγγελία). Οι άλλοι αντίδικοι μας (Λαϊκή Τράπεζα, Κεντρική Τράπεζα και ελεγκτές της Λαϊκής), προβάλλουν διαφορετικές θέσεις και την απαίτηση όπως οι αγωγές εκδικαστούν ξεχωριστά» αναφέρει ο ΣΥΚΑΛΑ, προσθέτοντας ότι με τις χιλιάδες των αγωγών που εκκρεμούν, θα χρειαστούν δεκαετίες για να εκδικαστούν, αν εκδικαστούν ξεχωριστά, ενώ «θα μπλοκάρουν και το δικαστικό σύστημα αφού δεν υπάρχουν αρκετοί δικαστές για να χειριστούν τέτοιο όγκο υποθέσεων».
 
Ταυτόχρονα ο ΣΥΚΑΛΑ ενημερώνει τα μέλη του για τις δύο συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, όπου συζητήθηκαν προτάσεις νόμου που κατέθεσαν από κοινού ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και η Αλληλεγγύη, καθώς και η πρόταση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών για το Ταμείο Αλληλεγγύης.
 
Όπως αναφέρει, μέχρι στιγμής το Ταμείο Αλληλεγγύης έχει προικοδοτηθεί με 55 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και αναμένεται η επιπρόσθετη προικοδότηση του με κρατική ακίνητη περιουσία αξίας περίπου 125 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι θέσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Βουλής είναι ότι η προικοδότηση θα συνεχίσει.
 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X