ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συλλούρης: Ζήτησε από την Ad Hoc ονόματα ΠΕΠ που χρήζουν διερεύνησης

Η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή που δόθηκε στα μέλη της περιλαμβάνει 162 πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αν και δεν διεξήχθη η προγραμματισθείσα για χθες, Παρασκευή, συνεδρία της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διερεύνηση Θεμάτων που Αφορούν σε Δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, η ουσία των εργασιών της διεκπεραιώθηκε μετά τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ad Hoc Επιτροπής, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος ζήτησε από τα μέλη της να δώσουν μέχρι τη Δευτέρα – Τρίτη ονόματα ΠΕΠ που πιστεύουν ότι χρήζουν διερεύνησης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η συνεννόηση με τα μέλη της Επιτροπής είναι πως όταν καθυστερεί η ολοκλήρωση της συνεδρίας της Ολομέλειας δεν θα γίνεται συνεδρία της Ad Hoc και πρόσθεσε ότι λόγω του γεγονότος ότι η χθεσινή συνεδρία ήταν μακρά, ο ίδιος κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής μετά τη συνεδρία της Ολομέλειας για συνεννόηση επί της διαδικασίας και προετοιμασία της προσεχούς συνεδρίας του σώματος.

Η βασική δουλειά και η ουσία της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ήταν να διαπιστωθεί κατά πόσο τα μέλη της Επιτροπής παρέλαβαν τις επιστολές που τους απέστειλε και το σημείωμα για τον Συνεργατισμό και να προετοιμαστούν να δώσουν ονόματα, ανέφερε ο κ. Συλλούρης, προσθέτοντας ότι παρακάλεσε τα μέλη της Επιτροπής μέχρι Δευτέρα – Τρίτη να στείλουν τις εισηγήσεις τους για τα ΠΕΠ που πιστεύουν ότι πρέπει να διερευνήσει η Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή που δόθηκε στα μέλη της Ad Hoc περιλαμβάνει 162 πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων Βουλευτές και αρχηγοί κομμάτων που είχαν περιληφθεί στην έρευνα που διεξάγει ο Ελεγκτής για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ΠΕΠ στον Συνεργατισμό.

Πρόκειται για τα 162 ΠΕΠ για τα οποία ο Γενικός Ελεγκτής κατέληξε ότι μόνο τα 16 είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια και εξ αυτών μόνο μικρός αριθμός (4) έχρηζε περαιτέρω διερεύνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X