ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συμφωνήθηκε η αναδιοργάνωση της Κεντρικής

Εκσυγχρονισμός της ΚΤΚ - Συμφωνία με την ΕΤΥΚ για μία ενιαία πυραμίδα ανέλιξης με 10 συνολικά βαθμίδες εργασίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου προχώρησε σε εκσυγχρονισμό και αναδιοργάνωση των οργανικών θέσεων της. Προς αυτή την κατεύθυνση υπεγράφη σήμερα συμφωνία για την αναδιοργάνωσή της, μεταξύ του Διοικητή κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου και του Επίτιμου Προέδρου της ΕΤΥΚ κ. Λοίζου Χατζηκωστή.

Η συμφωνία προβλέπει μία ενιαία πυραμίδα ανέλιξης με 10 συνολικά βαθμίδες εργασίας.

Στόχος είναι η ενίσχυση του ρόλου, των αρμοδιοτήτων αλλά και του επιπέδου λήψης αποφάσεων που αντιστοιχεί σε κάθε βαθμίδα. Με αυτό τον τρόπο, εκσυγχρονίζεται ο τρόπος διοίκησης και λειτουργίας συνολικά της ΚΤΚ. Οι μέχρι σήμερα οργανικές ρυθμίσεις περιλάμβαναν 27 βαθμίδες εργασίας και διαφορετικές πυραμίδες ανέλιξης για το προσωπικό και επομένως είχαν καταστεί μη αποτελεσματικές και περίπλοκες.

Οι νέες ρυθμίσεις βασίζονται σε μελέτες που διενεργήθηκαν από τους ξένους εμπειρογνώμονες RolandBerger και Promontory για την αναδιοργάνωση της Τράπεζας.

Η συμφωνία αποτελεί ορόσημο για την ΚΤΚ και αποτελεί προϊόν παραγωγικού διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων (ΕΤΥΚ), τους οποίους ο Διοικητής και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤΚ ευχαριστούν για το γόνιμο διάλογο και τη συνεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η συμφωνία δεν προβλέπει μισθολογικές αυξήσεις, αναθεώρηση επιδομάτων και άλλα, αλλά δίνουν περαιτέρω προοπτική.

Ορόσημο η συμφωνία

Ο Διοικητής της ΚΤΚ δήλωσε πως, με τη σημερινή συμφωνία για την αναδιοργάνωση της Κεντρικής Τράπεζας έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της, αλλά και την καλύτερη εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της και τη χαρακτήρισε "ορόσημο".

Όπως εξήγησε, είναι πολύ σημαντικό ότι η συμφωνία αυτή είναι προϊόν διαλόγου με τους εργαζόμενους της Κεντρικής και υπεγράφη σε κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

"Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας έτσι ώστε η Κεντρική Τράπεζα να αποτελεί ένα σύγχρονο φορέα που με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια θα συμβάλλει στην πρόοδο της κυπριακής οικονομίας και της χώρας συνολικά", κατέληξε.

Βάζει τις βάσεις

Ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΤΥΚ, Λοΐζος Χατζηκωστής, είπε πως η συμφωνία «βάζει τις βάσεις για να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα και την απόδοση της ίδιας της ΚΤΚ, σεβόμενη και το προσωπικό». Σημείωσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα με τη νέα διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας και ευελπιστεί στη συνέχιση της συνεργασίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χατζηκωστής ανέφερε ότι δεν προστίθενται οικονομικά ωφελήματα, αλλά αυτά προκύπτουν μέσα από την αναδιοργάνωση της δομής, η οποία δίνει προοπτικές για ανέλιξη και προαγωγές στο προσωπικό. Εξάλλου, πρόσθεσε, η ισχύς της καλύπτει την περίοδο από το 2017 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2021.

Με οικονομική ανάλυση

Σε ερώτηση σε σχέση με το οικονομικό κόστος της νέας σύμβασης, ο κ. Ηροδότου ανέφερε ότι έχει προηγηθεί οικονομική ανάλυση, η οποία εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής και είπε ότι έχει βρεθεί η χρυσή τομή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση