ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΣΕΚ: Άκαιρη η συζήτηση για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Άκαιρη θεωρεί η ΣΕΚ τη συζήτηση για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης πέραν του 65ου έτους της ηλικίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΕΚ, το συγκεκριμένο θέμα ρυθμίστηκε το 2012 με σχετική νομοθεσία που προνοεί ότι θα ξανασυζητηθεί το σενάριο επέκτασης της συντάξιμης ηλικίας, αφού καταγραφεί η μεταβολή του προσδόκιμου ζωής από το 2018 έως το 2023 και αν και εφόσον σημειωθεί αύξηση σε αυτό.

«Μέχρι στιγμής το προσδόκιμο ζωής παραμένει σταθερό από το 2018 και ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης», αναφέρεται.

Η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, προστίθεται, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα, το οποίο αποτελεί και το επίσημο τραπέζι κοινωνικού διαλόγου, όπου «αποδεδειγμένα οι κοινωνικοί εταίροι ξέρουν να συνθέτουν απόψεις και να βρίσκουν λύσεις». Επομένως, σημειώνει, «αυτά τα θέματα δεν πρέπει να συζητιούνται αυθαίρετα και αυθόρμητα».

Η ΣΕΚ προτρέπει την πολιτεία να επικεντρώσει την προσοχή της στη διαχείριση του δημογραφικού προβλήματος και ιδιαίτερα στη συγκράτηση της υπογεννητικότητας, δίνοντας κίνητρα, όπως πληρωμένη γονική άδεια και άλλες διευκολύνσεις στους γονείς, παρά να στρέφει την προσοχή της σε άλλες κατευθύνσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση