ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση ΥΠΟΙΚ με γ.δ. διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν

Κύριο θέμα συζήτησης, αποτέλεσε η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Τεχνικής Βοήθειας που παρέχεται στην ΚΔ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τον κ. Mario Nava, Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κύριο θέμα συζήτησης, αποτέλεσε η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Τεχνικής Βοήθειας που παρέχεται στην Κυπριακή Δημοκρατία τόσο για υλοποίηση σύνθετων δράσεων όσο και για την επίσπευση και υλοποίηση μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό βασικών τομέων της οικονομίας συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Παράλληλα, η υλοποίηση τους αναμένεται να συνεισφέρει αποφασιστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη της οικονομίας γενικότερα.

Ο κ. Mario Nava, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αξιοποίηση από την Κύπρο, σημαντικού μέρους της Προγράμματος Τεχνικής Βοήθειας για τις μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σημειώνοντας ότι αναμένει ότι η εν λόγω παροχή τεχνικής βοήθειας θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Από πλευράς του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός, ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη της, υπογραμμίζοντας τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο σχεδιασμό και υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και άλλων σημαντικών για την οικονομία και τους πολίτες δράσεων.

Τέλος, ο κ. Mario Nava και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με δράσεις που θα μπορούσαν να αναληφθούν ώστε να συνεισφέρουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στο πλαίσιο του Προγράμματος Στήριξης της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας, δεδομένων των εκ των πραγμάτων περιορισμών που δύναται να έχει μια τέτοια προσπάθεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση