ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στήριξη ΥΠΟΙΚ για τον καταρτισμό μοντέλου μακροχρόνιας ανάπυξης

Ο κ. Πετρίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του ως προς την προσέγγιση που ακολουθείται από το Συμβούλιο

Newsroom K

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο Υπουργείο Οικονομικών συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου (ΣΟΑΚ) κ. Τάκη Κληρίδη, τον Πρόεδρο της Καθοδηγητικής Επιτροπής (ΚΕ) για το έργο της μακροχρόνιας οικονομικής στρατηγικής κ. Ανδρέα Ασσιώτη και άλλα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης.

Σε συνέχεια και της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στις αρχές της εβδομάδας, αναφορικά με την έναρξη του έργου «Μακροπρόθεσμη Οικονομική Στρατηγική για την Κύπρο – στοχεύοντας σε βιώσιμη ανάπτυξη και διεθνή ανταγωνιστικότητα», ο κ. Πετρίδης έτυχε και επίσημης ενημέρωσης από τους επικεφαλής του ΣΟΑΚ και της ΚΕ ως προς το αντικείμενο και τις βασικές επιδιώξεις του εν λόγω έργου, η υλοποίηση του οποίου έχει ανατεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, σε εμπειρογνώμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό, υπό το συντονισμό της εταιρείας PWC.

Ο κ. Υπουργός, εξέφρασε την ικανοποίησή του ως προς την προσέγγιση που ακολουθείται από το Συμβούλιο και δήλωσε έτοιμος να στηρίξει την όλη προσπάθεια, αναμένοντας ότι μέσα από αυτή θα προκύψουν ολοκληρωμένες πρακτικές λύσεις, και όχι θεωρητικές προσεγγίσεις, που θα μπορούν να συμβάλλουν έμπρακτα και αποτελεσματικά στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης για την κυπριακή οικονομία.

Αναγνώρισε ότι η ευθύνη για την επιτυχή υλοποίησή της αφορά φυσικά την ίδια την κυβέρνηση και τα τμήματά της, τα οποία θα πρέπει να ακολουθούν ορθολογικές και όχι αποσπασματικές προσεγγίσεις. Οι κ.κ. Κληρίδης και Ασσιώτης επεσήμαναν την ιδιαίτερη σημασία που έχει αποδοθεί από όλους τους συντελεστές του έργου στην συνεχή επικοινωνία και ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σε όλα τα στάδια του έργου, ώστε να διασφαλιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά η ευρεία αποδοχή και στήριξη της υλοποίησής του.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση αυτού του εποικοδομητικού διαλόγου ώστε το Υπουργείο να στηρίξει έμπρακτα την όλη προσπάθεια τόσο κατά τη διαμόρφωση της πρότασης πολιτικής για μία νέα μακροχρόνια οικονομική στρατηγική όσο και στην υιοθέτησή της αλλά και την προώθηση της εφαρμογής της από το σύνολο της κυβέρνησης, μέσα από μία αποτελεσματική διαχείριση των αλλαγών που θα απαιτηθούν σε θεσμικό και διοικητικό επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X