ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύνδεσμος Καταναλωτών: Καμία αισχροκέρδεια στις τιμές απολυμαντικών

Αυξήσεις υπήρξαν σε μεμονωμένα μικρά σημεία πώλησης που είχαν ελάχιστες ποσότητες

ΚΥΠΕ

Μικρές αυξήσεις στις τιμές των απολυμαντικών υπήρξαν σε μεμονωμένα σημεία πώλησης, ωστόσο ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών δεν θεωρεί ότι υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Παράλληλα ο Σύνδεσμος εκφράζει την άποψη ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων στην αγορά και καλεί τους καταναλωτές να αγοράζουν μόνο τις ποσότητες που χρειάζονται.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης, υπήρξαν καταγγελίες για αισχροκέρδεια στις τιμές των απολυμαντικών. Ωστόσο αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι οι υπεραγορές δεν αύξησαν τις τιμές τους. Αυξήσεις υπήρξαν σε μεμονωμένα μικρά σημεία πώλησης που είχαν ελάχιστες ποσότητες. Επίσης, όπως είπε, δικαιολογημένες αυξήσεις ίσως υπάρχουν στις τιμές των απολυμαντικών από τα εκπτωτικά καταστήματα (discount stores), αφού τα αποθέματα που έφερναν από το παράλληλο εμπόριο σε χαμηλότερες τιμές εξαντλήθηκαν. Έτσι αναγκαστικά προμηθεύονται από τους επίσημους αντιπροσώπους σε υψηλότερες τιμές, κάτι ωστόσο που δεν σημαίνει ότι θα κερδίζουν περισσότερα.

Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι οι υπεραγορές δεν θα αυξήσουν τις τιμές τους σε αυτή τη φάση, αφού οποιαδήποτε αύξηση τιμής τώρα θα την πληρώσουν μακροπρόθεσμα, λόγω της καχυποψίας που υπάρχει για το θέμα ανάμεσα στον κόσμο. Όσον αφορά τις ελλείψεις αγαθών από την αγορά, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι αυτές παρατηρήθηκαν κυρίως από την περασμένη Παρασκευή και εντός Σαββατοκύριακου, οπότε και υπήρξε μαζική προσέλευση πελατών και δεν μπορούσαν να αναπληρωθούν οι ποσότητες. Από χθες Δευτέρα, ανέφερε, οι ελλείψεις αναπληρώθηκαν και μειώθηκε επίσης η προσέλευση πελατών.

Κάλεσε παράλληλα τους καταναλωτές να αγοράζουν τις ποσότητες που χρειάζονται, ώστε να επαρκούν οι ποσότητες και για τους άλλους. Σημείωσε ότι υπάρχει επάρκεια στην αγορά και οι τιμές κατά κανόνα και κατά μεγαλύτερο μέρος δεν έχουν αλλοιωθεί από τα γνωστά μεγάλα σημεία πώλησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση