ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Κινδυνολογούν για συνέπειες για τον νόμο των εκποιήσεων

Σε φανταστικά στοιχεία και υποθετικά σενάρια, βασίζεται η αναπομπή του τροποποιητικού νόμου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε φανταστικά στοιχεία και υποθετικά σενάρια, βασίζεται η αναπομπή του τροποποιητικού νόμου για το πλαίσιο εκποιήσεων, αναφέρει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ), σημειώνοντας ότι η αναπομπή προκαλεί "εύλογα ερωτηματικά και ανησυχίες αναφορικά με τις προθέσεις όλων όσοι την προκάλεσαν και εξανάγκασαν".

Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ, που σχολιάζει σημείο προς σημείο την αναπομπή στην οποία προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποστηρίζει πως «η αναπομπή του πιο πάνω Νόμου στην Βουλή μας προκαλεί εύλογα ερωτηματικά κατά πόσο έχουν γίνει κατανοητές οι πρόνοιες του τροποποιητικού νόμου και σε τι αποσκοπούν».

«Μια απλή ανάγνωση των λόγων αναπομπής, εύκολα αποκαλύπτει ότι αυτοί περιέχουν άστοχα και αβάσιμα επιχειρήματα, που στηρίζονται σε υποθετικά σενάρια, αντί στα ορθά πραγματικά δεδομένα», σημειώνει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ, κάνοντας λόγο για «φανταστικές συνέπειες» που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του νόμου.

Κατά τον Σύνδεσμο, «η αναπομπή είναι κατάσπαρτη από ανακριβή δεδομένα και υποθετικά σενάρια, πάνω στα οποία κατασκευάζονται επιχειρήματα, απλώς και μόνο για να προβληθεί αβάσιμη και αστήρικτη κινδυνολογία».

Θεωρεί ακόμη πως ούτε αύξηση των προβλέψεων, ούτε νέες κεφαλαιουχικές ανάγκες προκύπτουν ή θα προκύψουν και φυσικά ούτε αύξηση των δανειακών επιτοκίων ούτε θα περιοριστεί η δυνατότητα παραχώρησης νέου δανεισμού.

Επιμένει ακόμη ότι παραμένει αποτελεσματικότατος ο μηχανισμός εκποίησης και έτσι τα κίνητρα των εμπλεκομένων μερών ευθυγραμμίζονται και οι δυνατότητες αναδιάρθρωσης πρέπει να εξαντλούνται.

Επίσης, υποστηρίζει πως «σε καμία περίπτωση ο τροποποιητικός νόμος δεν καθιστά το πλαίσιο εκποιήσεων αναποτελεσματικό και χρονοβόρο».

«Εκείνο που τροποποιείται είναι ότι πλέον υπάρχει δικαστικός έλεγχος των τραπεζών, σχετικά με τη συμμόρφωση τους με τις οδηγίες της Εποπτικής τους Αρχής, για να προβαίνουν σε βιώσιμες αναδιαρθρώσεις, πριν προχωρήσουν σε εκποίηση», σημειώνει ΣΥΠΡΟΔΑΤ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X