ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύσταση Φορέα Προβολής για τουρισμό αποφάσισε το Υπουργικό

Αύξηση 37,9% σε αφίξεις το πρώτο τετράμηνο του 2023

ΚΥΠΕ

Τη σύσταση Φορέα Προβολής με στόχο την αναβάθμιση των δράσεων προβολής της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού αποφάσισε την Τέταρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμή, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση Φορέα Προβολής με στόχο την αναβάθμιση των δράσεων προβολής της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, ο οποίος θα λειτουργεί σε στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Ο ρόλος του Φορέα, είπε, «θα είναι καθαρά συμβουλευτικός σε ότι αφορά τον καθορισμό πολιτικών και ενεργειών προβολής της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού». Στον Φορέα θα συμμετέχουν οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι επαγγελματικών συνδέσμων σχετικών με τον τουρισμό, πρόσθεσε.

Ανάλογα με τα θέματα που θα συζητούνται στις συνεδριάσεις του Φορέα, δύναται να προσκαλούνται και εκπρόσωποι άλλων Φορέων, σημείωσε.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι είναι η πρώτη φορά που ο ιδιωτικός τομέας θα συμμετέχει, θεσμοθετημένα στο σχεδιασμό των δράσεων προβολής της χώρας», είπε ο Υφυπουργός.

Αύξηση 37,9% σε αφίξεις το πρώτο τετράμηνο του 2023

Σε σχέση με την πορεία του τουρισμού, ο κ. Κουμής ανέφερε ότι το πρώτο τετράμηνο του 2023, καταγράφεται αύξηση των αφίξεων της τάξης του 37,9%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος και αύξηση 7,3% σε σχέση με το 2019.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις για το πως θα κλείσει η καλοκαιρινή περίοδος, είπε ότι «είναι νωρίς ακόμη», σημειώνοντας πως «είμαστε αισιόδοξοι για μια καλή πορεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση