ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:28
 

Συζήτηση Σαββίδη-Χαμπιαούρη για την Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων

«Ένας από τους πάγιους στόχους του Υπ. Δικαιοσύνης, είναι η λειτουργία αστυνομικών και πυροσβεστικών σταθμών στις κοινότητες του Τροόδους», δήλωσε ο Υπ. Δικαιοσύνης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνάντηση με αντικείμενο τις δράσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, που περιλαμβάνονται στην Εθνική Στρατηγική για Ανάπτυξη Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, είχε την Τρίτη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Γιώργος Σαββίδης δήλωσε ότι «η στρατηγική αυτή που εξαγγέλθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, καλύπτει ένα ευρύ πεδίο δράσεων που αποσκοπούν σε ενδυνάμωση της ανάπτυξης των ορεινών κοινοτήτων".

Πρόσθεσε ότι "ένας από τους πάγιους στόχους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι η λειτουργία αστυνομικών και πυροσβεστικών σταθμών στις κοινότητες του Τροόδους, με το απαιτούμενο προσωπικό και η στέγασή τους σε κατάλληλα κτήρια, με όλες τις απαραίτητες υποδομές για την αποτελεσματική επιτέλεση του έργου τους".

Όπως είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, "σε αυτό το πλαίσιο, προωθούμε την ανέγερση νέων Σταθμών και την εκτέλεση, στο αμέσως επόμενο διάστημα, βελτιωτικών έργων στα υφιστάμενα κτήρια όπου στεγάζονται οι Αστυνομικοί Σταθμοί Κάμπου, Κακοπετριάς, Πλατρών».

Ανέφερε ότι "η ολοκλήρωση του υπερσύγχρονου κτηρίου της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, στην Ευρύχου, που αναμένεται να λειτουργήσει τον Μάρτιο, εκτιμάται ως πολύ σημαντική εξέλιξη για την περιοχή του Τροόδους, ενώ στον τομέα της αστυνόμευσης, ολόκληρη η περιοχή Τροόδους καλύπτεται από τον θεσμό της Κοινοτικής Αστυνόμευσης".

Επίσης, δήλωσε ο κ. Σαββίδης, προωθείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, "η δημιουργία ελικοδρομίου στην περιοχή της Σολέας, το οποίο θα συμβάλει στην αποτελεσματική και έγκαιρη κάλυψη της περιοχής σε έκτακτες περιπτώσεις, τόσο για σκοπούς αεροπυρόσβεσης όσο και για σκοπούς έρευνας και διάσωσης".

Ο κ. Σαββίδης πρόσθεσε ότι "ήδη, με πρωτοβουλία του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, εντοπίστηκε ο χώρος στην κοινότητα Λινού και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα προωθηθεί η δημιουργία του ελικοδρομίου».

Σε σχέση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι η έγκαιρη πρόληψη των πυρκαγιών παραμένει στόχος και προς τούτο, «έχουμε περιλάβει ως δράση τη δημιουργία νέου υποσταθμού στις Κυβίδες σε στρατηγικό σημείο και τη βελτίωση του πυροσβεστικού σταθμού Πάχνας, εκτιμώντας ότι τα δύο αυτά έργα θα συνδράμουν περαιτέρω στις προσπάθειες που συντονισμένα καταβάλλονται για πρόληψη και έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιών».

Ευχαριστώντας τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τη συνάντηση, ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η εξαιρετική συνεργασία που υπήρχε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο παρελθόν, θα συνεχίσει και στο μέλλον.

«Στόχος μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων όπως αυτή εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και ως είναι και η επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Χαμπιαούρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων στις διεθνείς συμμαχίες 

«Η εμμονή της Καθημερινής να παρουσιάζει συνεχώς "επιτυχίες" της εξωτερικής μας πολιτικής είναι σχεδόν ...»
Rikkos  |  13:05

#PoliticsBlog Δύσκολοι καιροί για κόμματα και πρίγκιπες

«Δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπολίτευση αφού βάζουν διαγωνισμό ηλιθιότητας μεταξύ τους....»
Αρμαγεδών  |  12:27

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotcap Global Loan Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι ...»
Claudia Klein  |  16:31

#PoliticsBlog Οι παραιτήσεις στο ΔΗΚΟ, οι καθαρές συνειδήσεις και ο Παμπορίδης

«Να μη ξεχνούμε και την μείωση θητείας σε 13 μήνες....»
Αρμαγεδών  |  12:32

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X