ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τ. Πάουελ: Έτοιμη να δράσει η Fed για να διατηρήσει την ανάπτυξη

Η αβεβαιότητα της εμπορικής πολιτικής αναμένεται να επιβαρύνει τις επιχειρηματικές αποφάσεις για επενδύσεις

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) είναι έτοιμη να δράσει για να διατηρήσει την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω αυξανόμενων κινδύνων, τόνισε ο Πρόεδρος της Fed Τζερόμπ Πάουελ.

Ενώ η Fed δεν αναμένει ύφεση, οι εμπορικές συγκρούσεις - καθώς και η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και ο συνεχιζόμενος χαμηλός πληθωρισμός - συγκαταλέγονται μεταξύ των "σημαντικών κινδύνων" που παρακολουθούν οι χαράκτες πολιτικής, είπε ο κ. Πάουελ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.

Οι παρατηρήσεις θα πρέπει να ενισχύσουν τις προσδοκίες ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια αργότερα αυτό το μήνα. Καθώς καθίσταται ολοένα και πιο προφανές ότι η αμερικανική οικονομία επιβραδύνθηκε το 2019, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε δημοσίως ότι ο Πάουελ και η Fed απέτυχαν να χαλαρώσουν τη νομισματική πολιτική αρκετά γρήγορα - κάτι που ανέφερε ο Πάουελ στην ομιλία του,

"Βλέπουμε την πιο πιθανή περίπτωση για τις ΗΠΑ και για τον κόσμο επίσης καθώς συνεχίζεται η μέτρια ανάπτυξη", είπε ο Πάουελ. «Δεν προβλέπουμε ή αναμένουμε ύφεση», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι η Fed "θα συνεχίσει να ενεργεί όπως αρμόζει για να διατηρήσει αυτή την ανάπτυξη", ενώ η αβεβαιότητα της εμπορικής πολιτικής, όπως είπε, θα επιβαρύνει τις επιχειρηματικές αποφάσεις για επενδύσεις".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση