ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα νοικοκυριά κατανάλωσαν το 26,1% της ενέργειας στην ΕΕ το 2018

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσωπεύουν το 19,5%, ακολουθούμενες από προϊόντα πετρελαίου (11,6%) και παράγωγη θερμότητας (8,7%)

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το 2018, τα νοικοκυριά αντιπροσώπευαν το 26,1% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Σύμφωνα με τη Eurostat, το μεγαλύτερο μέρος της τελικής κατανάλωσης ενέργειας της ΕΕ στα νοικοκυριά καλύπτεται από φυσικό αέριο (32,1%) και την ηλεκτρική ενέργεια (24,7%). Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσωπεύουν το 19,5%, ακολουθούμενες από προϊόντα πετρελαίου (11,6%) και παράγωγη θερμότητας (8,7%). Ένα μικρό ποσοστό (3,4%) εξακολουθεί να καλύπτεται από προϊόντα άνθρακα (στερεά καύσιμα).

Στην ΕΕ, η κύρια χρήση της ενέργειας από τα νοικοκυριά είναι για τη θέρμανση των σπιτιών (63,6% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας στον οικιακό τομέα). Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για το φωτισμό και τις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές αντιπροσωπεύει το 14,1% (αυτό αποκλείει τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για την τροφοδοσία των συστημάτων κύριας θέρμανσης, ψύξης ή μαγειρέματος), ενώ το ποσοστό που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση νερού είναι ελαφρώς υψηλότερο, αντιπροσωπεύοντας το 14,8%.

Οι κύριες συσκευές μαγειρέματος απαιτούν 6,1% της ενέργειας που χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά, ενώ η ψύξη χώρου και άλλες τελικές χρήσεις καλύπτουν 0,4% και 1,0% αντίστοιχα. Η θέρμανση χώρου και νερού αντιπροσωπεύει συνεπώς το 78,4% της τελικής ενέργειας που καταναλώνουν τα νοικοκυριά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X