ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα νοικοκυριά κατανάλωσαν το 26,1% της ενέργειας στην ΕΕ το 2018

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσωπεύουν το 19,5%, ακολουθούμενες από προϊόντα πετρελαίου (11,6%) και παράγωγη θερμότητας (8,7%)

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το 2018, τα νοικοκυριά αντιπροσώπευαν το 26,1% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Σύμφωνα με τη Eurostat, το μεγαλύτερο μέρος της τελικής κατανάλωσης ενέργειας της ΕΕ στα νοικοκυριά καλύπτεται από φυσικό αέριο (32,1%) και την ηλεκτρική ενέργεια (24,7%). Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσωπεύουν το 19,5%, ακολουθούμενες από προϊόντα πετρελαίου (11,6%) και παράγωγη θερμότητας (8,7%). Ένα μικρό ποσοστό (3,4%) εξακολουθεί να καλύπτεται από προϊόντα άνθρακα (στερεά καύσιμα).

Στην ΕΕ, η κύρια χρήση της ενέργειας από τα νοικοκυριά είναι για τη θέρμανση των σπιτιών (63,6% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας στον οικιακό τομέα). Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για το φωτισμό και τις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές αντιπροσωπεύει το 14,1% (αυτό αποκλείει τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για την τροφοδοσία των συστημάτων κύριας θέρμανσης, ψύξης ή μαγειρέματος), ενώ το ποσοστό που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση νερού είναι ελαφρώς υψηλότερο, αντιπροσωπεύοντας το 14,8%.

Οι κύριες συσκευές μαγειρέματος απαιτούν 6,1% της ενέργειας που χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά, ενώ η ψύξη χώρου και άλλες τελικές χρήσεις καλύπτουν 0,4% και 1,0% αντίστοιχα. Η θέρμανση χώρου και νερού αντιπροσωπεύει συνεπώς το 78,4% της τελικής ενέργειας που καταναλώνουν τα νοικοκυριά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση