ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Την ημερομηνία έναρξης της έρευνας για τη λίστα Γιωρκάτζη συζήτησε η Αd Hoc

Ενώπιον των μελών της τέθηκε Επιστολή της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

H Αd Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διερεύνηση Θεμάτων που Αφορούν σε Δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων κατά τη συνεδρία της την Τρίτη, εξέτασε τον όρο εντολής που αφορά την ημερομηνία έναρξης της έρευνας και διεκόπη για να συνεχιστεί αύριο μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των Κομμάτων. Η Επιτροπή ενημερώθηκε για τα ερωτήματα που έθεσε εγγράφως η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού αναφορικά με την κατάθεση στοιχείων για Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα στη Βουλή από την Κεντρική Τράπεζα.

Η Συνεδρία της Επιτροπής διεκόπη καθώς ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Αd Hoc, Δημήτρης Συλλούρης έπρεπε να μεταβεί στο Προεδρικό για το Συμβούλιο των Αρχηγών των Πολιτικών Κομμάτων.

Ο όρος εντολής της Αd Hoc είναι να αρχίσει η έρευνα από την 30η Απριλίου 2013 ημέρα κατά την οποία η Βουλή των Αντιπροσώπων επικύρωσε το Μνημόνιο Συναντίληψης για το Μακροοικονομικό Πρόγραμμα της Κύπρου και η δανειακή συμφωνία, τα οποία συμφωνήθηκαν μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Τρόικα), αλλά σε ό,τι αφορά την ημερομηνία έναρξης της έρευνας τέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής δύο διαφορετικές απόψεις, η μια ότι η έρευνα θα πρέπει να αρχίσει από τον Ιανουάριο του 2013 και η άλλη να μην τεθεί χρονικό όριο και αυτό να μείνει ανοικτό.

Ενώπιον των μελών της Αd Hoc τέθηκε Επιστολή της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ενημερώνει τον Πρόεδρο του νομοθετικού σώματος ότι στις 23 Ιουλίου, την επόμενη ημέρα από την συνεδρία της Αd Hoc απέστειλε επιστολή στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου με την οποία υπέβαλε ερωτήματα για τη νομιμότητα της συλλογής δεδομένων Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων (ΠΕΠ) από συστημικές τράπεζες, την εμπλοκή του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), τη νομιμότητα της κατάθεσης αυτών των στοιχείων στη Βουλή και την υποχρέωση συμμόρφωσης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου με τις αρχές της νομιμότητας και της ακρίβειας που καθιερώνει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων. Η κ. Λοϊζίδου ολοκληρώνει την επιστολή αναφέροντας ότι θα τηρεί τον Πρόεδρο της Βουλής ενήμερο για το θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  Χρέος  |  Φόρος  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X