ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Την Πέμπτη τελικά στην Επ. Ελέγχου για τη λίστα Γιωρκάτζη ο Ηροδότου

Η κ. Χαραλαμπίδου πρότεινε να αναβληθεί η συζήτηση για το αεροσκάφος της Προεδρίας, προκειμένου να επισπευσθεί η συζήτηση για τη λίστα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τελικά την προσεχή Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου θα ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου αναφορικά με τη διαχείριση των στοιχείων που αφορούν τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (λίστα Γιωρκάτζη).

Αρχικά είχε συμφωνηθεί από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Ελέγχου ότι η ενημέρωση της Βουλής από τον Διοικητή επί του θέματος θα γινόταν στη συνεδρία της Επιτροπής στις 5 Μαρτίου.

Ο Διοικητής είχε απαντήσει σε πρόσκληση της Επιτροπής για ενημέρωση της σε ότι αφορά τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων ότι μπορούσε να παραστεί σε συνεδρία της Επιτροπής είτε στις 6 Φεβρουαρίου, είτε στις 5 Μαρτίου.

Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Ελέγχου αποφάσισε όπως καλέσει τον Διοικητή για την ενημέρωση στις 5 Μαρτίου, ωστόσο η Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Ειρήνη Χαραλαμπίδου δήλωσε μετά τη συνεδρία της περασμένης Πέμπτης και την απόφαση της Επιτροπής για ενημέρωση στις 5 Μαρτίου, ότι η ίδια που ενέγραψε προς συζήτηση το θέμα των διαδικασιών ναύλωσης ή και χρήσης ιδιωτικού αεροσκάφους από την Προεδρία της Δημοκρατίας, προτείνει να αναβληθεί η συζήτηση για το αεροσκάφος της Προεδρίας, προκειμένου να επισπευσθεί η συζήτηση για τη λίστα Γιωρκάτζη.

Διαμαρτυρία για τη μετατόπιση της συζήτηση τον Μάρτη εξέφρασε και ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Κατόπιν τούτων ορίστηκε έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου για ενημέρωση από τον Διοικητή στις 17 Φεβρουαρίου, η οποία με βάση τη νέα ημερήσια διάταξη της Επιτροπής, αναβάλλεται και η ενημέρωση της Επιτροπής ορίζεται στην τακτική συνεδρία της 6ης Φεβρουαρίου.

Με βάση τις δηλώσεις μελών της Επιτροπής Ελέγχου ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης είναι ο μόνος που γνωρίζει το περιεχόμενο τις λίστας με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, την οποία επέστρεψε στον νέο Διοικητή.

Ακολούθως ο Διοικητής με δύο επιστολές του προς τον Πρόεδρο της Βουλής εισηγήθηκε να του αποσταλεί η διαδικαστικά ενδεικνυόμενη πρόσκληση από αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ώστε να ενημερώσει το νομοθετικό σώμα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.

Ύστερα από μακρά, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, μέρος της οποίας διεξήχθη και παρουσία του Προέδρου της Βουλής, η Επιτροπή απέστειλε την επιστολή- πρόσκληση στον Διοικητή.

Έντονες διαφωνίες μεταξύ μελών της Επιτροπής που επίσης συζητήθηκαν σε κλειστή συνεδρία υπήρξαν με το περιεχόμενο της επιστολή – πρόσκλησης που απεστάλη στον Διοικητή.

Κατά την περασμένη συνεδρία της Επιτροπής, ενεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ θέμα για τη διαγραφή δανείων που είχαν σε τραπεζικά ιδρύματα κόμματα ή εταιρείες και οργανισμοί συνδεδεμένοι με κόμματα, όπως και διαγραφές δανείων που είχαν πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

Διευκρινίζεται ότι με βάση τον κανονισμό λειτουργίας της Βουλής, η διαδικασία για την εγγραφή θεμάτων, η αποστολή προσκλήσεων και οι τοποθετήσεις των κομμάτων γίνονται σε κλειστές συνεδρίες και παρουσία μόνο των Βουλευτών μελών της κάθε Επιτροπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση