ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Forbes περνά στον Οστιν Ράσελ για 800 εκατ. δολάρια

Το περιοδικό τον είχε ανακηρύξει τον νεότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο του κόσμου το 2020, ενώ είχε συμπεριληφθεί και στο Hall of Fame των 30 Under 30

Kathimerini.gr

Πλειοψηφικό ποσοστό 82% έναντι 800 εκατ. δολαρίων στην Forbes Global Media, απέκτησε ο CEO της Luminar Technologies, Οστιν Ράσελ, έπειτα από συμφωνία με την Integrated Whale Media Investments.

Μετά την είσοδο της εταιρείας που κατασκευάζει αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας στον Nasdaq, ο Ράσελ έγινε ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο σε ηλικία 25 ετών.

«Για πάνω από 100 χρόνια, το Forbes αποτελεί ένας από τους ηγέτες που εκπροσωπούν την επιτυχία και τις επιχειρηματικές ειδήσεις σε παγκόσμια κλίμακα και είναι τιμή μου που επιλέχθηκα από τους ιδιοκτήτες ως ο νέος διαχειριστής του brand», δήλωσε ο Ράσελ.

Με τη σειρά του, ο Στιβ Φορμπς, πρόεδρος και αρχισυντάκτης της Forbes Media, δήλωσε πως «καλωσορίζουμε τον Όστιν Ράσελ. Είναι ένας δυναμικός επιχειρηματίας και ηγέτης που έχει χτίσει μια κορυφαία επιχείρηση στον κλάδο του από το μηδέν. Η ενέργεια και το όραμά του θα επιτρέψουν στο Forbes να συνεχίσει και να ενισχύσει την εξαιρετική δουλειά για την οποία είμαστε γνωστοί».

Ο Ράσελ δεν θα συμμετέχει στις καθημερινές δραστηριότητες της εταιρείας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το κεφάλαιο για την εξαγορά είναι ανεξάρτητο από τη συμμετοχή του στη Luminar. Το περιοδικό θα ορίσει ένα νέο διοικητικό συμβούλιο που θα αποτελείται από Αμερικανούς εμπειρογνώμονες των μέσων ενημέρωσης, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση