ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:56
 

Το συντομότερο στη Βουλή η πρόταση νόμου για τις εκποιήσεις

Η πρόταση νόμου βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πρόθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών είναι να προωθηθεί και ψηφιστεί το συντομότερο σε νόμο η πρόταση νόμου που βρίσκεται ενώπιον της και αφορά την τροποποίηση του περί υποθηκεύσεως και μεταβιβάσεως ακινήτων νόμου.

Η τάχιστη ψήφιση του προτεινόμενου νόμου ηγέρθη κατά τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος είπε πως αν υπάρχει βούληση να ψηφιστεί, η ψήφιση δεν πρέπει να καθυστερήσει, καθώς θα είναι αδικία για αυτούς που θα μείνουν εκτός.

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως το ίδιο σημαντικό να μην υπάρχει αβεβαιότητα και διευκρινίζοντας πως δεν θέτει θέμα ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, είπε πως θα πρέπει να ψηφιστεί στην επόμενη Ολομέλεια της Βουλής και να μείνει στις καλένδες, καθώς τέτοια στασιμότητα θα επιφέρει πλήγμα στην οικονομία.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης είπε πως το τεράστιο πρόβλημα του τραπεζικού τομέα είναι εκεί, εκείνο που μας οδήγησε στην καταστροφή και συνεχίζει να μας απειλεί. Οι ευάλωτοι δανειολήπτες έχουν μείνει πλήρως απροστάτευτοι έναντι του τσουναμιού εκποιήσεων που επισυμβαίνει στη χώρα. Ανέφερε επίσης ότι το κόμμα του δεν συγκατανεύει σε κατεπείγουσα συζήτηση. Πρέπει να σπεύσουμε βραδέως και νούσιμα, ανέφερε.

«Γίνονται εκποιήσεις, θα είναι άδικο σε βάρος των δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα», είπε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως συμφωνεί ότι πρέπει η πρόταση νόμου να εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν. Ταυτόχρονα παρατήρησε πως αν η καθυστέρηση μιας πρότασης νόμου προκαλεί προβλήματα στα τραπεζικά ιδρύματα, πόσο μάλλον η καθυστέρηση του σχεδίου εστία στους δανειολήπτες. Οι καθυστερήσεις από πλευράς της Κυβέρνησης δυνατόν να προκαλούν πολύ περισσότερη αναστάτωση, αβεβαιότητα και προβλήματα, είπε.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου ζήτησε όπως ταυτόχρονα συζητηθεί και η πρόταση νόμου της ΕΔΕΚ για αναστολή των εκποιήσεων. Ταυτόχρονα είπε πως συμφωνεί με την πρόταση νόμου στην οποία έγινε αναφορά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης διαβεβαίωσε πως η πρόταση νόμου δεν θα μείνει στις ελληνικές καλένδες. Πρόσθεσε πως ο στόχος είναι να βοηθηθούν οι αναδιαρθρώσεις και είπε πως δεν πρέπει υπάρξει πανικός καθώς δεν ανατρέπεται το σύμπαν.

Ας μην ξεκινήσουμε με τη φοβία ότι θα ανατραπεί το σύμπαν, συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Ακιντζί: Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε

«Μην τα μασάς ρε μεγάλε θα σου κόψει τον μισθό σου ο Ερντογκάν;»
Mitsos  |  13:36

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ περιμένει από όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο

«Ακόμη μια κοτούλα μίλησε. Έχεις κότσια κύριε, δείξε τα, αν όχι πήγαινα στο κοτέτσι σου!!! »
ΑΚΑ  |  08:53

Άρθρο Τσαβούσογλου στους NYT: Γιατί η Τουρκία πολεμά στη Συρία

«Για τον Τσαβούσογλου όσοι αντιτίθενται στα σχέδια της Τουρκίας είναι τρομοκράτες. Τώρα πρόσθεσαν στη ...»
ΑΚΑ  |  08:51

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X