ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Wall Street: Tεχνολογικό «πάρτι» με νέα ρεκόρ για S&P 500 και Dow

Ο δείκτης ενισχύθηκε 1,1% κλείνοντας στις 4.958,61 μονάδες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 4.927,93 μονάδων που άγγιξε τη Δευτέρα

Money Review

Mε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση ο S&P 500, καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών, μεταξύ των οποίων Meta, ο μητρικός όμιλος του Facebook, τα οποία ήταν καλύτερα των προσδοκιών, έδωσαν νέα ώθηση στην τεχνολογία, καθώς μάλιστα και τα στοιχεία για την απασχόληση Ιανουαρίου στις ΗΠΑ ήταν άκρως δυναμικά.

Ο δείκτης ενισχύθηκε 1,1% κλείνοντας στις 4.958,61 μονάδες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 4.927,93 μονάδων που άγγιξε τη Δευτέρα. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 134,58 μονάδες ή 0,4% στις 38.654,42 μονάδες, που σηματοδοτεί επίσης νέο ιστορικό υψηλό. Ο Nasdaq έκλεισε στις 15.628,95 μονάδες με άνοδο 1,7%.

Η μετοχή της Meta ενισχύθηκε περισσότερο από 20% αφότου τα τριμηνιαία κέρδη και έσοδα του μητρικού ομίλου του Facebook ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Ο όμιλος ανακοίνωσε επίσης ότι θα πληρώσει στους επενδυτές το πρώτο τριμηνιαίο μέρισμα στην ιστορία του επαναγοράζοντας επίσης και μετοχές αξίας 50 δισ.δολαρίων. Κατά 8% ενισχύθηκε και η μετοχή της Amazon, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη της.

Η άνοδος των μετοχών τεχνολογίας απέσπασε την προσοχή των επενδυτών από τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση, τα οποία περιορίζουν τα στοιχήματα των αγορών για άμεσες επιτοκιακές μειώσεις. Για το λόγο αυτό και η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου ενισχύθηκε 17 μονάδες βάσης στο 4,02%, αφότου τα στοιχεία έδειξαν ότι τον πρώτο μήνα του έτους δημιουργήθηκαν 454.000 νέες θέσεις εργασίας πολύ περισσότερες από τις 185.000 που είχαν προβλέψει αναλυτές.

«Η σημερινή μεγάλη άνοδος των μετοχών είναι μία απόδειξη ότι η τεχνολογία μπορεί να απεξαρτηθεί από την ρητορική των επιτοκίων και να κινηθεί περισσότερο με βάση τα θεμελιώδη. Αυτό σημαίνει ότι οι τεχνολογικές μπορούν να ενισχυθούν περαιτέρω ανεξαρτήτως από την πορεία των επιτοκίων», αναφέρει ο Ντίλαν Κρέμερ της Certuity.

Tα στοιχεία αυτά έδειξαν επίσης μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση μισθών, καθότι οι μισθοί έχουν αυξηθεί κατά 4,5% σε ετήσια βάση έναντι προβλέψεων για 4,1%. Αυτό σημαίνει ότι οι μειώσεις των επιτοκίων μετατίθενται τώρα για το Μάιο ή για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ωστόσο, η αγορά αντέδρασε πιο σιωπηρά στα αποτελέσματα της Apple. Η μετοχή της έκλεισε στάσιμη αφότου οι πωλήσεις της εταιρείας στην κινεζική αγορά μειώθηκαν 13% στο τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,4%, ο Nasdaq 1,7% και ο Dow 1,5%. Πρόκειται για την τέταρτη εβδομάδα διαδοχικών κερδών για τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες μετά το υποτονικό ξεκίνημα του 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση