ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Wall Street: Το πρώτο υψηλό ρεκόρ κλεισίματος εδώ και 2 χρόνια για S&P 500 χάρη στην ΑΙ

Οι επενδυτές επιτοκίων βλέπουν τώρα μια πιθανότητα 52% για μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group

Ο S&P 500 σημείωσε υψηλό ρεκόρ στο κλείσιμο της Παρασκευής για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, τροφοδοτούμενος από ένα ράλι στις κατασκευάστριες εταιρείες τσιπ και άλλες μετοχές τεχνολογίας που οφείλεται στην αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Το κλείσιμο του δείκτη αναφοράς επιβεβαίωσε ότι ο S&P 500 βρίσκεται σε ανοδική αγορά από τότε που έκλεισε στο χαμηλό του στις 12 Οκτωβρίου του 2022, σύμφωνα με ένα μέτρο που τοποθετεί επίσης την ημερομηνία αυτή ως το τέλος μιας bear market.

Ο S&P 500 έχασε σχεδόν 25% σε ένα ξεπούλημα μεταξύ του υψηλού ρεκόρ που έκλεισε στις 4.796,56 στις 3 Ιανουαρίου 2022 και του χαμηλού του τον Οκτώβριο του 2022.

O S&P 500 κέρδισε 58,87 μονάδες ή 1,23% για να κλείσει στις 4.839,81 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 255,32 μονάδες ή 1,70% στις 15.310,97 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 395,19 μονάδων ή 1,05%, στις 37.863,80 μονάδες.

«Είναι πραγματικά μια ενθαρρυντική ημέρα και οι 4.800 ήταν σίγουρα ένα επίπεδο-κλειδί που ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί. Έτσι, αν συνεχίσουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, αυτό θα είναι ένα πολύ θετικό σημάδι για το κλίμα», δήλωσε η Lisa Erickson, επικεφαλής των δημόσιων αγορών της U.S. Bank Wealth Management στη Μινεάπολη.

Οι μετοχές των ημιαγωγών Qualcomm, Marvell Technology, Nvidia και Microchip Technology κέρδισαν αφού η κατασκευάστρια εταιρεία server Super Micro Computer αύξησε τις προβλέψεις για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, στέλνοντας τις μετοχές της στα ύψη.

Ο δείκτης Philadelphia SE Semiconductor και ο κλαδικός δείκτης τεχνολογίας πληροφοριών του S&P 500 σημείωσαν επίσης υψηλά ρεκόρ.

Η Microsoft και η Apple, οι δύο πολυτιμότερες εταιρείες στον κόσμο, σημείωσαν και αυτές άνοδο.

Οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής τσιπ κέρδισαν από τότε που η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ με συμβόλαιο στον κόσμο, δήλωσε την Τετάρτη ότι βλέπει ανοδική ζήτηση για υψηλής τεχνολογίας τσιπ που χρησιμοποιούνται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Μετά την ανοδική της πορεία τον Δεκέμβριο, η Wall Street κινήθηκε πιο συγκρατημένα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές περιόρισαν τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια ήδη από τον Μάρτιο.

Οι επενδυτές επιτοκίων βλέπουν τώρα μια πιθανότητα 52% για μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group.

Οι επενδυτές μετοχών αναθάρρησαν επίσης την Παρασκευή από τα προκαταρκτικά στοιχεία του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που έδειξαν ότι το καταναλωτικό κλίμα βελτιώθηκε τον Ιανουάριο στο υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2021.

Η Travelers Cos σημείωσε άνοδο μετά τον υπερδιπλασιασμό των κερδών της ασφαλιστικής εταιρείας κατά το τέταρτο τρίμηνο, ενώ η State Street προχώρησε, αφού ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ανακοίνωσε καθαρές εισροές ρεκόρ στη μονάδα Global Advisors κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Η Spirit Airlines ανέκαμψε από τις απώλειες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς αξιολόγησε τις επιλογές για την αναχρηματοδότηση των λήξεων του χρέους του 2025 εν μέσω ανησυχιών για την επιβίωση της αεροπορικής εταιρείας.

Η iRobot κατέρρευσε μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η αρχή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζει να εμποδίσει την εξαγορά της εταιρείας κατασκευής ρομποτικών σκουπών από την Amazon.com ύψους 1,4 δισ. δολαρίων.

Πηγές: Moneyreview.gr, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση