ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:12
 

Χ. Γεωργιάδης: Επιβάλλεται να καθιερωθεί κατώτατος μισθός

Ο υπουργός οικονομικών τόνισε πως πρέπει να γίνει με τεχνοκρατικά/επιστημονικά κριτήρια και όχι με πολιτικές παρεμβάσεις

Newsroom K

Yπέρ της υλοποίησης του θεσμού του εθνικού κατώτατου μισθού μόλις δημιουργηθούν οι συνθήκες πλήρους απασχόλησης τάχθηκε ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για το θέμα του κατώτατου μισθού στο κρατικό ραδιόφωνο, εξήγησε πως αν και αυτό το θέμα σχετίζεται με το υπουργείο εργασίας και όχι το υπουργείο οικονομικών, στο προεκλογικό πρόγραμμα περιλαμβανόταν ότι με την επίτευξη συνθηκών πλήρους απασχόλησης, θα εξεταστεί και θα προωθηθεί το θέμα του εθνικού κατώτατου μισθού.

Σχολίασε δε, πως, το υπουργείο εργασίας έχει ήδη αναθέσει μελέτη του ζητήματος στο διεθνές γραφείο εργασίας. «Εγώ θεωρώ ότι αυτή η κίνηση πλέον επιβάλλεται. Με την αυστηρά βασιζόμενη στην οικονομική θεωρία ,ίσως να μην χρειάζεται να υπάρχει τέτοια παρέμβαση του κράτους στην ελεύθερη διαμόρφωση των μισθών σε μια αγορά. Τα πράγματα όμως δεν είναι μέσα σε μια αίθουσα πανεπιστημίου που διαμορφώνονται. Άλλο η θεωρία και διαφορετική σε κάποιες περιπτώσεις είναι η πραγματικότητα, η οποία πρέπει να λάβει υπόψη μια σειρά από δεδομένα, πολιτικές και δεδομένα σε σχέση με την ομαλότητα και την ηρεμία στην αγορά εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Υπουργός εξέφρασε τη θέση πως ένας εθνικός κατώτατος μισθός πρέπει να καθιερωθεί κυρίως με τεχνοκρατικά/επιστημονικά κριτήρια και όχι με πολιτικές παρεμβάσεις. Συμπλήρωσε πως, θα βοηθήσει στην ενίσχυση του αισθήματος της κοινωνικής συνοχής και θα περιορίσει τις πολλές εστίες εκμετάλλευσης που μπορεί να υπάρχουν σε μια οικονομία.

«Αυτό μπορεί η οικονομική θεωρία να το θεωρεί αχρείαστη πολιτική παρέμβαση ,αλλά πρέπει κάποιος να τα βλέπει και αυτά. Θεωρώ ότι όταν πολύ σύντομα επιτευχθούν οι συνθήκες πλήρους απασχόλησης, που θα είναι τεράστιο επίτευγμα, να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο, αυτό της υλοποίησης αυτής της απόφασης που επί της αρχής έχουμε ήδη λάβει», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γ. Εισαγγελέας: Καμία πολιτική ευθύνη δεν λήφθηκε από Ερ. Επιτροπές για Μαρί και Συνεργατισμό

«Nα με συγχωράει ο κατά τα άλλα συμπαθής Γ.Εισαγγελέας, όμως από όσα ο ίδιος δηλώνει, μας δίνει το δικαίωμα ...»
ΑΚΑ  |  12:16

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X