ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:02
 

Χ. Γεωργιάδης: Επιβάλλεται να καθιερωθεί κατώτατος μισθός

Ο υπουργός οικονομικών τόνισε πως πρέπει να γίνει με τεχνοκρατικά/επιστημονικά κριτήρια και όχι με πολιτικές παρεμβάσεις

Newsroom K

Yπέρ της υλοποίησης του θεσμού του εθνικού κατώτατου μισθού μόλις δημιουργηθούν οι συνθήκες πλήρους απασχόλησης τάχθηκε ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για το θέμα του κατώτατου μισθού στο κρατικό ραδιόφωνο, εξήγησε πως αν και αυτό το θέμα σχετίζεται με το υπουργείο εργασίας και όχι το υπουργείο οικονομικών, στο προεκλογικό πρόγραμμα περιλαμβανόταν ότι με την επίτευξη συνθηκών πλήρους απασχόλησης, θα εξεταστεί και θα προωθηθεί το θέμα του εθνικού κατώτατου μισθού.

Σχολίασε δε, πως, το υπουργείο εργασίας έχει ήδη αναθέσει μελέτη του ζητήματος στο διεθνές γραφείο εργασίας. «Εγώ θεωρώ ότι αυτή η κίνηση πλέον επιβάλλεται. Με την αυστηρά βασιζόμενη στην οικονομική θεωρία ,ίσως να μην χρειάζεται να υπάρχει τέτοια παρέμβαση του κράτους στην ελεύθερη διαμόρφωση των μισθών σε μια αγορά. Τα πράγματα όμως δεν είναι μέσα σε μια αίθουσα πανεπιστημίου που διαμορφώνονται. Άλλο η θεωρία και διαφορετική σε κάποιες περιπτώσεις είναι η πραγματικότητα, η οποία πρέπει να λάβει υπόψη μια σειρά από δεδομένα, πολιτικές και δεδομένα σε σχέση με την ομαλότητα και την ηρεμία στην αγορά εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Υπουργός εξέφρασε τη θέση πως ένας εθνικός κατώτατος μισθός πρέπει να καθιερωθεί κυρίως με τεχνοκρατικά/επιστημονικά κριτήρια και όχι με πολιτικές παρεμβάσεις. Συμπλήρωσε πως, θα βοηθήσει στην ενίσχυση του αισθήματος της κοινωνικής συνοχής και θα περιορίσει τις πολλές εστίες εκμετάλλευσης που μπορεί να υπάρχουν σε μια οικονομία.

«Αυτό μπορεί η οικονομική θεωρία να το θεωρεί αχρείαστη πολιτική παρέμβαση ,αλλά πρέπει κάποιος να τα βλέπει και αυτά. Θεωρώ ότι όταν πολύ σύντομα επιτευχθούν οι συνθήκες πλήρους απασχόλησης, που θα είναι τεράστιο επίτευγμα, να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο, αυτό της υλοποίησης αυτής της απόφασης που επί της αρχής έχουμε ήδη λάβει», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X