ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χ. Γεωργιάδης: Να μείνουμε μακριά από τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία

Δεν συγκρίνονται οι σημερινές οικονομικές δυσκολίες με το τι αντιμετωπίσαμε το 2013, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν συγκρίνονται οι σημερινές οικονομικές δυσκολίες με το τι αντιμετωπίσαμε το 2013, δήλωσε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Βουλευτής και Αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης.

Σε ερώτηση αν τελικά πρέπει να μας ανησυχούν τα όσα εκτυλίσσονται με τις τράπεζες, ο κ. Γεωργιάδης είπε «αν αναλογιστούμε που βρισκόταν η χώρα μας πριν από 10 χρόνια και πού βρίσκεται σήμερα μάλλον πρέπει να λειτουργήσουμε με μια σχετική αυτοπεποίθηση. Δεν κινδυνεύουν οι τράπεζες, δεν κινδυνεύουν τα χρήματα του κόσμου, δεν κινδυνεύει το κράτος να ξεμείνει από ρευστό και να μην μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, δεν κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτός ευρωζώνης και να αντιμετωπίσουμε συνθήκες κατάρρευσης».

Πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε αδύναμοι και εκτεθειμένοι στους κλυδωνισμούς που καταγράφονται στη διεθνή οικονομία καθώς η μεγάλη προσπάθεια της τελευταίας δεκαετίας έχει ενισχύσει και θωρακίσει την οικονομία μας».

Εξέφρασε ταυτόχρονα την ανάγκη να κρατήσουμε σταθερή την πορεία της χώρας, να μείνουμε μακριά από κινήσεις και αποφάσεις, είτε στη Βουλή είτε στην Κυβέρνηση, που δεν χαρακτηρίζονται από ευθύνη και επίγνωση ότι πρέπει να μένουμε μακριά από τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. «Αν αυτό πράξουμε εγώ είμαι αισιόδοξος ότι θα διέλθουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι διεθνείς αγορές δεν συγχωρούν σφάλμτα, λάθη στην οικονομική πολιτική και είναι αμείλικτες εκεί που διαπιστώνουν αδυναμίες. Ως εκ τούτου, «πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί και συνετοί. Λειτουργούμε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης και οποιεσδήποτε κινήσεις πρέπει να είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεννόηση με τις εποπτικές αρχές». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση