ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χαλλούμι: Η σύσκεψη που δεν έγινε ποτέ

Το γεγονός ότι το Υπουργείο Γεωργίας δεν έχει επανέλθει εκ νέου ούτε έχει συγκαλέσει νέα σύσκεψη για το θέμα, είναι κάτι που απασχολεί τους εμπλεκόμενους φορείς

Της Μαρίας Ηρακλέους

Της Μαρίας Ηρακλέους

Από τα τέλη Οκτωβρίου, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα του χαλλουμιού, και παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Υπουργός Γεωργίας στη Βουλή για νέα συνάντηση με τους εμπλεκομένους για το θέμα, το Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει σε ενέργειες για σύγκληση της συνάντησης. Μιλώντας στην «Κ» ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αιγοπροβατοτρόφων Μάριος Ριαλάς ανέφερε ότι περιμένουν στο ακουστικό για ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο, τόσο όσο αφορά τη νέα συνάντηση στην οποία θα επιχειρηθεί η συμφωνία για το θέμα της ποσόστωσης, καθώς και για τα αποτελέσματα των ελέγχων για το κατά πόσο τηρείται το ποσοστό του 19% αιγοπρόβειου γάλακτος. Σύμφωνα με παλαιότερη ενημέρωση από το Υπουργείο Γεωργίας, είχαν ληφθεί δείγματα από 10 μεγάλα τυροκομεία για εργαστηριακό έλεγχο, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα όποια αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται ότι με βάση το τελευταίο διάταγμα του Υπουργού Εμπορίου που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 20 Οκτωβρίου, θα πρέπει το 19% του παραγόμενου προϊόντος να είναι αιγοπρόβειο γάλα. Σημειώνεται ότι σε σχέση με το διάταγμα, ο Σύνδεσμος Τυροκόμων προσέφυγε στο δικαστήριο με στόχο την αναστολή του διατάγματος. Η υπόθεση εξετάστηκε χθες και η απόφαση του δικαστηρίου είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση της προσφυγής.

Πάντως, το γεγονός ότι το Υπουργείο Γεωργίας δεν έχει επανέλθει εκ νέου ούτε έχει συγκαλέσει νέα σύσκεψη για το θέμα, είναι κάτι που απασχολεί τους εμπλεκόμενους φορείς. Ήδη, ο σύνδεσμος Αιγοπροβατοτρόφων ετοιμάζει επιστολή την οποία θα στείλει τόσο στον αρμόδιο Υπουργό, όσο και στην Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής, διεκδικώντας την διεξαγωγή των ελέγχων καθώς και την επανέναρξη της διαβούλευσης.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η προηγούμενη κινητοποίηση από πλευράς Υπουργού Γεωργίας έγινε μετά την ανακοίνωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης διαμαρτυρίας του συνδέσμου έξω από το προεδρικό, η οποία αναβλήθηκε τελικά ενόψει έναρξης διαβούλευσης, νέου διατάγματος για την ποσόστωση και την διεξαγωγή ελέγχων για την εφαρμογή του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση