ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:07
 

Χαμηλές πτήσεις στον τουρισμό Κύπρου - Κίνας

Η απουσία απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταφράζεται σε λιγοστές τουριστικές ροές

Της Μαρίας Ηρακλέους

Η Κίνα είναι το τελευταίο διάστημα μια από τις αγορές με τις οποίες η Κύπρος θέλει να ενδυναμώσει τους δεσμούς της όσον αφορά τον τουρισμό. Μάλιστα σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, είχε αναφερθεί στις ευκαιρίες που προσφέρει η κινεζική αγορά για την Κύπρο. Ωστόσο μέχρι στιγμής η Κύπρος δεν υπάρχει ως επιλογή για διακοπές για τους Κινέζους τουρίστες. Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία αναφέρθηκαν διά στόματος του αρμόδιου Υφυπουργού, υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται την Κύπρο περίπου 4-5 χιλιάδες Κινέζοι τουρίστες.

Παρά τις εκτιμήσεις και τις τοποθετήσεις για το άνοιγμα στην κινεζική αγορά, από την στιγμή που απευθείας αεροπορική σύνδεση με την χώρα δεν υπάρχει, δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι η εικόνα θα αλλάξει από την μια στιγμή στην άλλη. Αυτό προκύπτει και από τις πληροφορίες που εξασφάλισε η «Κ» τόσο από την Zhou Jiangrong, αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος τουρισμού της κινεζικής επαρχίας Sichuan, όσο και από την Ανθή Σπαθή, αναπληρώτρια Αρχηγό Αποστολής της Πρεσβείας της Κύπρου στο Πεκίνο. Η κα Jiangrong ανέφερε ότι υπάρχει η επιλογή πτήσης από Κύπρο προς την κινεζική πόλη Gengdu, με ενδιάμεσο σταθμό.

Σίγουρα αν καταφέρουμε και πείσουμε κάποιες εταιρείες να εγκαθιδρύσουν απευθείας πτήση θεωρώ ότι μπορεί να ενισχυθεί άμεσα και ο τουρισμός

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η Κύπρος δεν αποτελεί αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Κίνα, αφού δεν καταγράφονται στο όριο καταγραφής εισερχόμενου τουρισμού, το οποίο είναι τουλάχιστον οι δέκα χιλιάδες. Από την πλευρά της η κα Σπαθή τόνισε ότι για να εγκαθιδρυθεί μια απευθείας πτήση, θεωρητικά θα πρέπει να έχει και μια βιωσιμότητα. Πάντως το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης τέθηκε και κατά την τελευταία επίσκεψη του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη στην Κίνα. Συγκεκριμένα αφορούσε την απευθείας σύνδεση Κύπρου με την επαρχία. «Έγινε αποδεκτή η πρόταση για απευθείας πτήση, θα γίνει μελέτη από συγκεκριμένη κινέζικη εταιρεία στη βάση και ενισχυτικών προτάσεων που έχουμε συζητήσει», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Τουριστικές βίζες

Πάντως μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί αλματώδης πρόοδος στις αιτήσεις θεώρησης εισόδου. Κάτι που μεταφράζεται σε ενδιαφέρον Κινέζων πολιτών να επισκεφθούν την Κύπρο. Προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η επιλογή της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης, θα πρέπει η πρόοδος στις θεωρήσεις εισόδου να είναι αλματώδης αναφέρει η πρεσβεία της Κύπρου στην Κίνα. «Γίνονται τεράστιες προσπάθειες, βλέπουμε αποτελέσματα, αλλά θεωρώ ότι έχουμε ακόμα να διανύσουμε κάποια απόσταση. Αλλά σίγουρα αν καταφέρουμε και πείσουμε κάποιες εταιρείες να εγκαθιδρύσουν απευθείας πτήση θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να ενισχυθεί άμεσα και ο τουρισμός. Είναι δύο δοχεία συγκοινωνούντα», ανέφερε η κυρία Σπαθή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ στο παρελθόν οι περισσότερες βίζες που εκδίδονταν ήταν επιχειρηματικές, πλέον φαίνεται ότι το ενδιαφέρον μεταφέρεται περισσότερο στο τουριστικό κομμάτι. Ως εκ τούτου αλλάζει η ισορροπία, ενισχύονται οι τουριστικές βίζες ενώ παράλληλα αυξάνονται και οι φοιτητικές βίζες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Ο χαμένος Οδυσσέας

«Το όνομά του, Ανδρέας, ο πολυμήχανος βασιλιάς της δημοσιογραφίας σε εφημερίδα της Κύπρου που μαζί με ...»
Yiannos  |  07:58

Ο χαμένος Οδυσσέας

«Μα εμείς ξυπνήσαμε! Σταματήστε επιτέλους! Δεν δεχόμαστε να μας περιπαίζετε με τις δήθεν ατοπίες του ...»
Yiannos  |  07:58

Η «καταιγίδα» στο κυπριακό ποδόσφαιρο

«Pios paei stixima oti tipote to spoudeo den tha gini me aftin tin ipothesi? Oloi kouppa apanni tha tin ...»
tiktok  |  06:37

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X