ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεκινά η 13η μεταμνημονιακή παρακολούθηση της Κύπρου

Αρχίζουν σήμερα 26 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2022, οι συναντήσεις με τα κλιμάκια της Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι αρχίζουν σήμερα 26 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2022, οι συναντήσεις με τα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο του 13ου Προγράμματος Εποπτείας της Κύπρου για σκοπούς αξιολόγησης της οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες από τις αρμόδιες κυπριακές αρχές όπου θα συζητηθούν, όπως συνηθίζεται, θέματα οικονομικού, δημοσιονομικού και χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, θα συζητηθούν και ευρύτερα θέματα όπως η αγορά εργασίας και ο τομέας της υγείας αλλά και θέματα όπως η πρόοδος της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η κλιματική αλλαγή.

"Ενόψει της ιδιάζουσας κατάστασης που ακόμη επικρατεί λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, στην ημερήσια διάταξη του 13ου Προγράμματος ιδιαίτερη σημασία θα έχει και πάλι το θέμα των επιπτώσεων των κυρώσεων στην κυπριακή οικονομία", σημειώνει το Υπουργείο Οικονομικών σε σχετική ανακοίνωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση