ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:22
 

Ξεκίνησε η διασύνδεση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας

Ο Μουσταφά Ακιντζί και ο Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποίησαν την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία σύμφωνα με την τ/κ ιστοσελίδα Κίμπρις Ποστασί

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στην άρση μιας πολύχρονης απομόνωσης σε ό,τι αφορά την επικοινωνία ελευθέρων και κατεχόμενων περιοχών προχώρησαν η Ε/κ και Τ/κ πλευρά. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη από το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε εφικτή η τηλεφωνική επικοινωνία με τα κατεχόμενα και αντιστρόφως. Η πρώτη κλήση επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ηγετών των δυο κοινοτήτων, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί. Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη η πρώτη κλήση έλαβε χώρα μεταξύ των δύο ηγετών στις 12:45 μμ.

Η τ/κ ιστοσελίδα Κίμπρις Ποστασί μετέδωσε την πληροφορία ότι η διασύνδεση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε με μια πρώτη συμβολική τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12.45.

Η ιστοσελίδα μεταδίδει ότι «ο Μουσταφά Ακιντζί και ο Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποίησαν την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία υπό την αιγίδα της ειδικής εκπροσώπου του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, σύμφωνα με δήλωση του ΟΗΕ».

«Στο ανακοινωθέν επισημάνθηκε ότι στα πλαίσια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι ηγέτες συμφώνησαν για να συναντηθούν στο άμεσο μέλλον. Στην συγκεκριμένη συνάντηση, εκτός από την τρέχουσα κατάσταση στο Κυπριακό θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και για τα νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Με tweet του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ότι σήμερα πραγματοποίησε με τον Τ/κ ηγέτη την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που εφαρμόζει στη πράξη τη διασύνδεση κινητής τηλεφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Τελικά, ήταν τόσο απλό

«Γεννημένοι και εκπαιδευμένοι (από κοινωνία, σχολείο και εκκλησία) πικροφέροντες (πίκριες) »
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  19:05

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X