ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεκινούν στη Λευκωσία οι εργασίες του συνεδρίου του Economist

Η θεματολογία επικεντρώνεται στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης εν μέσω της γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης που βρίσκονται σε εξέλιξη

ΚΥΠΕ

Ξεκινούν σήμερα στη Λευκωσία οι εργασίες του συνεδρίου του Economist, με τη θεματολογία να επικεντρώνεται στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης εν μέσω της γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα είναι μεταξύ των ομιλητών του ετήσιου 18th Cyprus Summit με τίτλο “Navigating the crisis through mastery and inclusiveness”. Το συνέδριο, που πραγματοποιείται στις 18-19 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας hazliseconomist.com.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και φιλοξενεί διακεκριμένους αξιωματούχους και παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι εξετάζουν τις γεωπολιτικές εξελίξεις, με έμφαση στο πεδίο της ενέργειας, των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο, των προτεραιοτήτων των ΗΠΑ για την περιοχή της Αν. Μεσογείου, καθώς και των βασικών μεταρρυθμίσεων για σταθεροποίηση της οικονομίας και την επίτευξη ανθεκτικότητας.

Παράλληλα, οι ομιλητές, μεταξύ άλλων, διερευνούν τις προτεραιότητες για την κυπριακή οικονομία αλλά και τις προϋποθέσεις επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Μεταξύ των ομιλητών που συμμετέχουν είναι και ο Ματέο Ρέντζι, πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Γιούλια Τιμοσένκο, πρώην Πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιόσκα Φίσερ, πρώην Αντικαγκελάριος και πρώην Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Έρικα Όλσον, Αναπληρώτρια Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τη Νότια Ευρώπη και τον Καύκασο.

Επίσης θα μεταδοθούν βιντεοσκοπημένα μηνύματα των Υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου και της Ελλάδας, Ιωάννη Κασουλίδη και Νίκου Δένδιας, αντίστοιχα, ενώ θα μιλήσουν επίσης ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδη, καθώς και υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση