ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χωρίς άλλα ΠΕΠ η λίστα διευθέτησης αξιογράφων

Είναι μια λίστα κατασκευασμένη που στόχο έχει περισσότερο να διαφημίσει το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Τρ. Κύπρου, δήλωσε ο Γιώργος Περδίκης.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεν εμπεριέχει άλλα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα (ΠΕΠ) ο κατάλογος εξώδικης διευθέτησης υποθέσεων αξιογράφων που έστειλε η Τράπεζα Κύπρου στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Περδίκης, εκφράζοντας την άποψη ότι πρόκειται για μια «λίστα κατασκευασμένη».

Σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι «σήμερα ήρθε μια επιστολή από την Τράπεζα Κύπρου, μετά από καινούρια παρέμβαση της Επιτροπής Θεσμών, σχετικά με τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα τα οποία είχαμε πληροφορίες ότι έτυχαν καταχρηστικής και χαριστικής διευθέτησης σε ότι αφορά τα αξιόγραφα, περίπτωση Σοφίας Νικολάτου».

Σύμφωνα με αυτή την λίστα, πρόσθεσε ο κ. Περδίκης, «την οποία μας έστειλε η Τράπεζα Κύπρου μετά από πιέσεις, ουσιαστικά πέραν της γνωστής περίπτωσης δεν υπάρχει άλλη περίπτωση πολιτικά εκτεθειμένου προσώπου».

Θεωρώ, είπε, «ότι είναι μια λίστα κατασκευασμένη που στόχο έχει περισσότερο να διαφημίσει το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Τράπεζας Κύπρου, παρά να δώσει πραγματικά στοιχεία στη Βουλή και αυτό αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι υπάρχει ασυδοσία στον τραπεζικό τομέα και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μπορεί εύκολα να επεκταθεί στις τράπεζες».

Ηπρόταση νόμου για έλεγχο αξιωματούχων και υπαλλήλων μετά τη λήξη της θητείας τους

Εξάλλου, ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε και στην πρόταση νόμου για τον έλεγχο των αξιωματούχων και κρατικών υπαλλήλων μετά τη λήξη της υπηρεσίας τους, η συζήτηση για την οποία όπως είπε «ολοκληρώθηκε σήμερα και πάει την Παρασκευή για ψηφοφορία ενώπιον της Ολομέλειας».

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, ομόφωνα η Επιτροπή έχει καταλήξει σε ένα κείμενο το οποίο δίνει το δικαίωμα στην επιτροπή αξιολόγησης να δρα και αυτεπάγγελτα, να καλεί και υπαλλήλους κάτω από την κλίμακα Α13 για έλεγχο.

Παρά την αντίθεση του Γενικού Εισαγγελέα, διευκρίνισε, «επιμένουμε στην κλίμακα Α13 και όλοι όσοι είναι Α13 και πάνω θα υπόκεινται στις πρόνοιες του νόμου». Βεβαίως, πρόσθεσε, έχουμε δώσει τη δυνατότητα σε αυτή την επιτροπή να έχει γραφειακή υποστήριξη και να έχει και ένα χρονικό περιθώριο για την λήψη των αποφάσεων της.

«Με όλο το σεβασμό στο Γενικό Εισαγγελέα κάποιες από τις εισηγήσεις ή ενστάσεις του δεν έγιναν αποδεκτές από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και προχωρούμε κανονικά για ψήφιση της πρότασης νόμου», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X