ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υφ. Ναυτιλίας: Δεν επηρεάζεται η κυπριακή ναυτιλία από το περιστατικό στο Σούεζ

Δεν καταγράφονται μετρήσιμες επιστώσεις στην κυπριακή ναυτιλία δήλωσε ο Β. Δημητριάδης

ΚΥΠΕ

Δεν καταγράφονται οποιεσδήποτε μετρήσιμες επιπτώσεις στην κυπριακή ναυτιλία ή στην εφοδιαστική αλυσίδα της Κύπρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, σε σχέση με την καθυστέρηση που προκάλεσε στην διακίνηση εμπορευμάτων, το μπλοκάρισμα της διώρυγας του Σουέζ, από το εμπορικό πλοίο Ever Given.

Όπως είπε ο κ. Δημητριάδης «δεν καταγράφονται προβλήματα για την κυπριακή ναυτιλία, ενώ εκτιμώ ότι δεν θα καταγραφούν σημαντικές επιπτώσεις και για την εφοδιαστική αλυσίδα της Κύπρου».

«Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν μεμονωμένο και δεν καταγράφονται οποιεσδήποτε μετρήσιμες επιπτώσεις», συμπλήρωσε.

«Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν μεμονωμένο και δεν καταγράφονται οποιεσδήποτε μετρήσιμες επιπτώσεις»

Εξέφρασε δε τη θέση πως, μετά και τον απεγκλωβισμού του Ever Given, σύντομα θα αποκατασταθεί η ομαλότητα στην περιοχή, υπενθυμίζοντας ότι θα χρειαστούν μερικές μέρες μέχρι να μπορέσουν να περάσουν τη διώρυγα τα 400 και πλέον πλοία που βρίσκονταν σε αναμονή στην περιοχή, αφού υπό κανονικές συνθήκες διέρχονται τη διώρυγα περί τα 55 πλοία.

Στην περιοχή, συνέχισε, υπάρχουν 14 υπό κυπριακή σημαία πλοία που περιμένουν, τα οκτώ βρίσκονται στην πλευρά της Ερυθράς θάλασσας και αναμένουν να εισέλθουν στη Μεσόγειο και τα έξι βρίσκονται στη Μεσόγειο και αναμένουν να εισέλθουν στην Ερυθρά θάλασσα.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον Υφυπουργό, άλλα δυο πλοία με σημαίες άλλων χωρών, που βρίσκονται στην περιοχή, έχουν προγραμματισμένο να αφιχθούν στους κυπριακούς λιμένες.Πρόκειται για ένα γερανοφόρο πλοίο και ένα πλοίο γενικού φορτίου που αναμένεται να καθυστερήσουν κατά μια εβδομάδα, συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση