ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:49
 

Υφ. Ναυτιλίας: Χαιρετίζει την έγκριση από ΕΕ της κυπριακής πρότασης MARITEC-X

Η κυπριακή πρόταση στο πλαίσιο του «Horizon 2020» Teaming Project, αξιολογήθηκε πρώτη μεταξύ των προτάσεων που υποβλήθηκαν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την έγκριση της κυπριακής πρότασης με τίτλο MARITEC-X για τη δημιουργία του "Cyprus Marine and Maritime Institute - CMMI", η οποία εξασφαλίζει €15 εκατομμύρια επιχορήγηση από την ΕΕ και €15 εκ. από το κράτος, χαιρετίζει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Σε ανακοίνωση το Υφυπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κυπριακή πρόταση στο πλαίσιο του «Horizon 2020» Teaming Project, αξιολογήθηκε πρώτη μεταξύ των προτάσεων που υποβλήθηκαν από την Κύπρο και τρίτη μεταξύ των 43 που υποβλήθηκαν από όλη την Ευρώπη.

Αναφέρει ότι το πρόγραμμα, μέσα από την κοινοπραξία του Ναυτιλιακού και Θαλάσσιου Κέντρου Έρευνας Καινοτομίας και Τεχνολογικής Αριστείας (MaRITeC-X), στοχεύει στη δημιουργία ενός επιστημονικού κέντρου αριστείας που θα εδρεύει στην Κύπρο με σκοπό να προωθήσει επιστημονικές και επιχειρησιακές δράσεις σε Ναυτιλιακά και Θαλάσσια θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει ότι το το MaRITeC-X, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, οι μεταφορές, η πληροφορική και τεχνολογία και το περιβάλλον, θα εδραιώσει συνεργασίες με γνωστά ευρωπαϊκά ιδρύματα, βοηθώντας έτσι στη μεταφορά και ανταλλαγή της γνώσης, θα συνδιαμορφώσει προγράμματα έρευνας και βιωσιμότητας, θα αναπτύξει βέλτιστες πρακτικές και θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη δημιουργία υποδομών στην περιοχή και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

Προσθέτει ότι το Cyprus Marine and Maritime Institute θα αποτελέσει πηγή νέων θέσεων εργασίας, επιχειρηματικών ευκαιριών και καινοτόμων επιστημονικών δράσεων καθώς και μεσογειακός επιστημονικός σταθμός.

Τέλος, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας συγχαίρει την ομάδα υλοποίησης του όλου εγχειρήματος, τον Δήμο Λάρνακας, το ΕΒΕ Λεμεσού, το MARINEM και όλους τους συμμετέχοντες στο έργο και διαβεβαιώνει ότι θα σταθεί σημαντικός αρωγός στην επίτευξη των στόχων του CMMI.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X