ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Ενέργειας: Υποτροφίες για σπουδές σε θέματα υδρογονανθράκων και ΑΠΕ

Όλες οι λεπτομέρειες

ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας προσφέρει αριθμό υποτροφιών για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ και Διδακτορικού, για σπουδές που αρχίζουν το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την ενεργειακή μετάβαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, η παροχή υποτροφίας θα ισχύει μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Όσον αφορά τα υπόλοιπα έτη σπουδών του υποψήφιου υπότροφου, αυτά θα καλύπτονται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας νοουμένου ότι θα υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις και με βάση τη σειρά κατάταξης που έχει ήδη εξασφαλίσει ο υποψήφιος στο ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Το μέγιστο ποσό για κάθε υποτροφία ανέρχεται στις €20.000 ανά έτος, και θα καλύπτει δίδακτρα και ένα ποσό για μηνιαίο επίδομα συντήρησης. Οι υποτροφίες θα καλύπτουν μόνο τον απαιτούμενο χρόνο σπουδών όπως καθορίζεται από την περιγραφή του προγράμματος σπουδών και όχι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις ή επαναλήψεις λόγω μη ικανοποιητικής επίδοσης των φοιτητών.

Σχετικοί κλάδοι σπουδών για προπτυχιακά προγράμματα ορίζονται κλάδοι σε θέματα Μηχανικής Πετρελαίου/Υδρογονανθράκων, Γεωλογίας, Γεωφυσικής, Διαχείρισης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και γενικότερα την ενεργειακή μετάβαση. Σχετικοί κλάδοι σπουδών για μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ και Διδακτορικού ορίζονται οποιοιδήποτε κλάδοι σχετικοί σε θέματα υδρογονανθράκων, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την ενεργειακή μετάβαση.

Τα κριτήρια επιλογής για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα συμπεριλαμβανομένων των Διδακτορικών είναι ακαδημαϊκά με βαρύτητα 80% και κοινωνικοοικονομικά με βαρύτητα 20% και προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση θέσης χωρίς όρους εισδοχής.

Τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων έχει καθοριστεί η Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο τρόπος υποβολής θα γίνεται με τη συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Οι Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις, καθώς και τα Κριτήρια Αξιολόγησης περιέχονται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία, μαζί με την αίτηση, δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση