ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Εργασίας στην «Κ»: Ο θεσμός της ΑΤΑ δεν πρόκειται να καταργηθεί

Συνέντευξη υπ. Εργασίας Γιάννη Παναγιώτου - Στόχος η καταβολή της σύνταξης εντός ενός μήνα από την υποβολή αίτησης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εν μέσω συζητήσεων με τα αρμόδια μέρη για την «τύχη» της ΑΤΑ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου υπογραμμίζει πως αφενός αυτός ο θεσμός δεν πρόκειται να καταργηθεί και αφετέρου δεν μπορεί να αποδοθεί σε απόλυτο βαθμό.

Την ίδια ώρα, στην πρώτη του συνέντευξη από τη θέση του υπουργού Εργασίας, ύστερα από 20 ημέρες που ανέλαβε το δύσκολο αυτό χαρτοφυλάκιο, ο κ. Παναγιώτου σημειώνει στην «Κ» ότι, αναμένεται να λάβει δράση στο θέμα των καθυστερήσεων στην καταβολή των επιδομάτων και συγκεκριμένα σε πρώτο στάδιο, για τις συντάξεις.

Ο κ. Παναγιώτου εξηγεί ότι, οφείλεται να αξιοποιούνται όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την ανακούφιση των πολιτών και για την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση των υψηλών πληθωριστικών τάσεων.

Αναφορικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τον τομέα της εργασίας, ο κ. υπουργός τονίζει πως θα μπει άμεσα σε εφαρμογή με επίκεντρο την προώθηση των πράσινων και των ψηφιακών δεξιοτήτων το πλαίσιο πολιτικής για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023.

Τέλος, τονίζει πως με την ωριμότητα και την σοβαρότητα που χαρακτηρίζει τους κοινωνικούς εταίρους θα καταφέρουν να καταλήξουν σε κοινές προσεγγίσεις και να βρεθούν λύσεις για όλα τα ανοικτά ζητήματα.

- Η εργατική ειρήνη δοκιμάζεται από την παρούσα κρίση της αγοραστικής δύναμης που πλήττει βάναυσα τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, πώς σχολιάζετε;

- Με στοχευμένη κοινωνική πολιτική και με συνέπεια στη δημοσιονομική πειθαρχία μπορούμε να στηρίξουμε τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να ενισχύσουμε περισσότερο την οικονομία. Η διαφύλαξη της εργατικής ειρήνης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της ομαλότητας, της σταθερότητας και της ασφάλειας. Για την ευημερία των πολιτών χρειάζεται η οικονομία μας να αναπτύσσεται και να είναι ελκυστική για επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας. Αισιοδοξώ ότι με την ωριμότητα και την σοβαρότητα που χαρακτηρίζει τους κοινωνικούς εταίρους θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε κοινές προσεγγίσεις και να βρούμε λύσεις για όλα τα ανοικτά ζητήματα, αφού εξάλλου αυτό επιτάσσει η υπευθυνότητα όλων μας.

Διαβάστε τη συνέντευξη στον Παναγιώτη Ρουγκάλα στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση