ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:47
 

Υπογράφηκε η Συλλογική Σύμβαση στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία

Η Υπουργός Εργασίας είπε ότι «θα εκδοθεί διάταγμα με ισχύ από την αρχή του έτους όπου θα υπάρχουν κατώτατος μισθός για κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υπογράφηκε την Τετάρτη η Συλλογική Σύμβαση στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία από τις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις, στην παρουσία της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία χαρακτήρισε την συμφωνία ισορροπημένη, που θα βοηθήσει και τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Την σύμβαση υπέγραψαν στο γραφείο της Υπουργού Εργασίας οι ΕΞΕΚ - ΣΤΕΚ, ΠΑΣΥΞΕ, ΟΥΞΕΚΑ – ΣΕΚ και ΣΥΞΚΑ - ΠΕΟ, στην παρουσία ΟΕΒ και ΚΕΒΕ. Σε δηλώσεις μετά την υπογραφή της σύμβασης, η κ. Αιμιλιανίδου, αφού ευχαρίστησε τους κοινωνικούς εταίρους για τη συμφωνία, είπε ότι με την υπογραφή της σύμβασης διασφαλίζεται η εργατική ειρήνη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και τόνισε πως «είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά έχουν περιληφθεί βασικά δικαιώματα των εργαζομένων σε νομοθεσία, η οποία θα κατατεθεί στην Βουλή για να ψηφιστεί».

«Με αυτό τον τρόπο οποιεσδήποτε διενέξεις ή οποιαδήποτε θέματα τα οποία στο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί ευελπιστώ ότι με αυτή τη συμφωνία δεν θα υπάρχουν στο μέλλον», υπογράμμισε. Κληθείς να αναφέρει βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι στον ξενοδοχειακό τομέα μέχρι σήμερα υπήρχαν οι συλλογικές συμβάσεις, ενώ αυτή την στιγμή, όπως σημείωσε, «με βάση τη νέα συμφωνία που έχει επέλθει, δικαιώματα των εργαζομένων που αφορούν άδειες, ώρες εργασίας, ταμεία προνοίας θα περιληφθούν στη νομοθεσία».

Επιπρόσθετα, η Υπουργός Εργασίας είπε ότι «θα εκδοθεί διάταγμα με ισχύ από την αρχή του έτους όπου θα υπάρχουν κατώτατος μισθός για κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες που εργοδοτούνται στα ξενοδοχεία», διευκρινίζοντας πως δεν είναι ενιαίος κατώτατος μισθός όπως υπάρχει σήμερα με άλλο διάταγμα αλλά είναι ανάλογα με την επαγγελματική κατηγορία.

Σύμφωνα με την σύμβαση, ο μηνιαίος μισθός μεταξύ άλλων, καμαριέρας/η με υπηρεσία μέχρι 3 μήνες θα ανέρχεται στα 920 ευρώ και πέραν των 3 μηνών στα 970 ευρώ, καθαρίστριας/η στα 970 ευρώ, υπάλληλου υποδοχής/Γκρουμ στα 935 ευρώ, υπαλλήλου υποδοχής Β στα 1070 ευρώ, βοηθού υπάλληλου υποδοχής με υπηρεσία μέχρι 3 μηνών στα 870 ευρώ, Πόρτερ/υπάλληλου βαλιτσών με υπηρεσία μέχρι 6 μηνών 870 ευρώ και πέραν των 6 μηνών στα 935 ευρώ και βοηθού τραπεζοκόμου με υπηρεσία πέραν των 6 μηνών στα 1040 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X