ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπογράφηκε η Σύμβαση για κατασκευή του Αποχευτικού σε Τεμβριά και Κοράκου

Το συνολικό έργο του Αποχετευτικού Συστήματος Συμπλέγματος Σολέας αναμένεται να κοστίσει 22 εκ. ευρώ περίπου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υπογράφηκε την Τετάρτη (10/06) μεταξύ του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) και της Κοινοπραξία LOIS BUILDERS LIMITED & PHOENIX CONSTRUCTIONS LIMITED, η Σύμβαση που αφορά στην «Κατασκευή του Αποχετευτικού Δικτύου στην Τεμβριά και Κοράκου», στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή.

Το συνολικό έργο του Αποχετευτικού Συστήματος Συμπλέγματος Σολέας αναμένεται να κοστίσει 22 εκ. ευρώ περίπου, από τα οποία τα 19 εκ. περίπου, αναμένεται να προέλθουν από συγχρηματοδότηση μέσα από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο προϋπολογισμός του έργου, για το οποίο υπογράφτηκε η σχετική Σύμβαση σήμερα, κυμαίνεται γύρω στα 2 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει την τοποθέτηση αγωγών συνολικού μήκους 13 χιλιομέτρων, περίπου. Η διάρκεια της Σύμβασης είναι δεκαοκτώ μήνες.

Τη Σύμβαση υπέγραψαν εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΤΑΥ, Παναγιώτα Χατζηγεωργίου, και εκ μέρους του Αναδόχου, οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας, Νικόλας Λοής και Κώστας Δράκος. Σε δηλώσεις του κατά την υπογραφή της Σύμβασης, ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε πως το Αποχετευτικό Σύστημα Συμπλέγματος Σολέας καλύπτει τη συλλογή και διαχείριση λυμάτων σε εννιά συνολικά κοινότητες του Συμπλέγματος, και συγκεκριμένα στις Κοινότητες Κακοπετριάς, Γαλάτας, Σινά Όρος, Καλλιάνα, Τεμβριά, Κοράκου, Ευρύχου, Φλάσου και Λινού. Επίσης, είπε προβλέπει ένα κοινό Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων στη Σκουριώτισσα.

Όπως πρόσθεσε «με τη Σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα, αναμένεται να ολοκληρωθεί ένα έργο το οποίο θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και των υπογείων υδάτινων πόρων, στην προστασία της δημόσιας υγείας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μιας περιοχής ιδιαίτερα σημαντικής για τον τόπο μας – μιας περιοχής με ξεχωριστό περιβαλλοντικό πλούτο και πλούσια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, την οποία το κράτος θέλει να στηρίξει, την περιοχή Σολέας. Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην κάλυψη των συμβατικών υποχρεώσεών μας έναντι της ΕΕ στο θέμα της δημιουργίας αποχετευτικών συστημάτων στην Κύπρο».

Σε εξέλιξη 9 έργα με προϋπολογισμό 90 εκ. ευρώ

Με την ευκαιρία της υπογραφής της Σύμβασης για το συγκεκριμένο έργο, ο Υπουργός Γεωργίας τόνισε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει, παρά την κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, στην υλοποίηση όλων των αναπτυξιακών έργων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, η σημερινή υπογραφή καταδεικνύει ακριβώς αυτή την αποφασιστικότητα.

«Ενδεικτικά θέλω να αναφέρω ότι μόνο κάτω από την αρμοδιότητα του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων του Υπουργείου μας ξεκινούν ή βρίσκονται σε εξέλιξη 9 μεγάλα αναπτυξιακά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 90 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για άλλα 4 μεγάλα έργα με συνολικό προϋπολογισμό 26 εκατομμυρίων αναμένονται σύντομα οι προκηρύξεις σχετικών διαγωνισμών», ανέφερε.

Σημείωσε ότι όλα αυτά τα έργα αφορούν την εξασφάλιση νερού ύδρευσης και άρδευσης, την κατασκευή αποχετευτικών συστημάτων, την αποκατάσταση χωματερών και γενικότερα έργα που βελτιώνουν το περιβάλλον και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών», ανέφερε ο κ. Κώστας Καδής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X