ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΟΙΚ: Αρχίζει το έργο για τη φορολογική μεταρρύθμιση της Κύπρου

Οι διατάξεις ενός φορολογικού συστήματος είναι καθοριστικές για την πορεία της οικονομίας ανάφερε ο κ. Κεραυνός

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αρχίζει το έργο της μεταρρύθμισης του Φορολογικού Πλαισίου της Κύπρου. Στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου για τον ολοκληρωμένο φορολογικό μετασχηματισμό ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός τόνισε πως, είναι ένα έργο στο οποίο ως Κυβέρνηση αποδίδει τεράστια σημασία, γιατί οι πρόνοιες και οι διατάξεις ενός φορολογικού συστήματος είναι καθοριστικές για την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας και της διασφάλισης της βιωσιμότητας της, μέσα από τη διαφανή και δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους.

Κατά την ομιλία του, σημείωσε πως, η Φορολογική Μεταρρύθμιση αποτελεί πάγιο αίτημα των περισσοτέρων επαγγελματικών φορέων και εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως και άλλων οργανωμένων φορέων τα τελευταία χρόνια. "Πρόθεση της Κυβέρνησης, είναι το εκσυγχρονισμένο πλαίσιο, να σταθμίζει το σύγχρονο οικονομικό μοντέλο και τις εξελικτικές προοπτικές του, ενώ παράλληλα να είναι διαφανές, απλοποιημένο και να διέπεται από την ελάχιστη δυνατή γραφειοκρατία", είπε.

Σημείωσε επίσης πως, θα πρέπει να είναι ενθαρρυντικό προς το επιχειρείν και ταυτόχρονα να είναι κοινωνικά δίκαιο, καθώς και να ικανοποιεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα και αρχές, με στόχευση τη μείωση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής καθώς και την ενίσχυση της φορολογικής δικαιοσύνης.

Ο κ. Υπουργός συμπλήρωσε ότι, όπως ήδη έχει εξαγγείλει, το έργο έχει ανατεθεί στο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο στελεχώνεται από έμπειρους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες εμπειρογνώμονες τόσο σε φορολογικά, όσο και σε νομικά θέματα, και είναι ο πλέον κατάλληλος φορέας που δύναται να εργαστεί αντικειμενικά, με απώτερο και μόνο στόχο το καλύτερο δυνατό για την Κυπριακή Οικονομία.

"Με αυτή την ευκαιρία, καλώ όλους σας να καταθέσετε στα πλαίσια των διαβουλεύσεων που θα διεξαχθούν, τις απόψεις και εισηγήσεις σας ως προς το φορολογικό μοντέλο που δύναται να ακολουθήσει η Κύπρος ή ακόμα και συγκεκριμένες υποδείξεις και προτάσεις που θα προσδώσουν αξία στο έργο της μεταρρύθμισης", κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση