ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΟΙΚ: Δεδομένη μια απόφαση για χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας

«Υπάρχει συντονισμός όλων των κρατών, για τα τροχιοδρομούμενα μέτρα για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό», είπε ο κ. Πετρίδης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υπάρχει συντονισμός όλων των κρατών, και της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τα τροχιοδρομούμενα μέτρα για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, αναφέροντας παράλληλα ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένο να υπάρξει απόφαση για χαλάρωση των περιορισμών του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ο κ. Πετρίδης κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το ενδεχόμενο κατά τη συνεδρία την ερχόμενη Δευτέρα των Υπουργών Οικονομικών των κρατών της Ευρωζώνης να αποφασιστεί η χαλάρωση των δημοσιονομικών περιορισμών που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης έτσι ώστε να δοθεί μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία στα κράτη για αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

«Είναι κάτι το οποίο πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αφού δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφωνίες και οι πλείστες χώρες αν όχι όλες θα χρειαστεί να παρεκκλίνουν από τους αρχικούς τους σχεδιασμούς», υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών.

Σημείωσε ότι «υπάρχει συντονισμός όλων των κρατών, και της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τα τροχιοδρομούμενα μέτρα για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό».

Επιπλέον, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως μια τέτοια εξέλιξη θα «σημαίνει μεγαλύτερη νομική ευελιξία στην προσπάθεια καταπολέμησης του κορωνοϊού».

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είχε δηλώσει την περασμένη Τετάρτη μετά την τηλεδιάσκεψη των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, ότι «η Κομισιόν θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να διασφαλίσει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα ξεπεράσει την καταιγίδα" του κορωνοϊού.

Είπε ακόμη ότι η Κομισιόν θα διασφαλισθεί ότι οι κρατικές ενισχύσεις μπορούν να εισρεύσουν σε εταιρείες που την χρειάζονται και θα αξιοποιήσει πλήρως την ευελιξία που υπάρχει στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ανακοίνωσε δε ότι θα φέρει συγκεκριμένες ιδέες ενώπιον του Eurogroup τη Δευτέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X