ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:36
 

ΥΠΟΙΚ: Έκκληση στο κοινό να υποβάλει τις αιτήσεις του για το σχέδιο «Εστία»

«Μέσα από αυτό τον τρόπο θεωρώ πως θα δοθεί πιο καθοριστική χειροπιαστή βοήθεια προς τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έκκληση στο κοινό να υποβάλει τις αιτήσεις για το σχέδιο «Εστία» που ξεκινά επίσημα την Δευτέρα (02/09), απηύθυνε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις στο Λιοπέτρι, μετά το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των τεσσάρων ηρώων του Αχυρώνα Λιοπετρίου, και ερωτηθείς για το σχέδιο «Εστία» που αρχίζει επίσημα την Δευτέρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το σχέδιο «πράγματι ξεκινά και θέλω να καλέσω όλους τους συμπολίτες μας που επηρεάζονται να υποβάλουν την αίτησή τους, να εξεταστεί, επειδή μέσα από αυτό τον τρόπο θεωρώ πως θα δοθεί πιο καθοριστική χειροπιαστή βοήθεια προς τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη».

Εξήγησε ότι το σχέδιο «Εστία» «εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπάρχει ο προϋπολογισμός, αυτό είναι το σχέδιο και τώρα είναι η ώρα που ο κάθε δανειολήπτης που έχει το σπίτι του ως εξασφάλιση και δυσκολεύεται να πληρώσει το δάνειο, θα πρέπει να υποβάλει την αίτησή του».

Ερωτηθείς για την επίσκεψη στην Κύπρο ομάδας βουλευτών μελών της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως «είναι χρήσιμη επίσκεψη και πάντοτε καλωσορίζουμε κάθε ευκαιρία επαφής με τέτοιες αντιπροσωπείες, επειδή ακριβώς μας δίνεται η ευκαιρία να ενημερώσουμε, να πληροφορήσουμε, να εξηγήσουμε την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει πράγματι σημαντική πρόοδος και να διαβεβαιώσουμε για την προσήλωση όλων των κυπριακών αρχών να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια».

Ανέφερε επίσης τον «ικανοποιεί η δήλωση που έχει κάνει η Πρόεδρος της Επιτροπής επειδή ακριβώς επιβεβαιώνει αυτήν τη νέα εικόνα της Κύπρου».

Κληθείς να αναφέρει ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Κύπρος όσον αφορά την πρόληψη για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «είναι μια διεθνής πρόκληση, δεν τελειώνει ποτέ αυτή η προσπάθεια, δηλαδή δεν θα πρέπει ποτέ να θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Αντιθέτως πρέπει συνεχώς να είμαστε σε εγρήγορση για να διαφυλάξουμε το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Περιμένοντας την kolotoumba του Μπόρις Τζόνσον

«Κύριε Τζόνσον μπήκατε στην ΕΕ με στόχο τη διάλυσή της, τώρα σας παρακολουθούμε να αυτοδιαλύεστε. Ειλικρινά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:10

Προεδρική ανησυχία για τις καταχρήσεις του ΓεΣΥ

«Εχω κάνει εισήγηση στο ευρωπαικό κοινοβούλιο να συγχρηματοδοτήσει το γενικο σχέδιο υγείας γιατι το ...»
Marios  |  15:18

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X