ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΟΙΚ: Η επιβράδυνση της οικονομίας το 2023 δεν θα είναι τόσο έντονη

Η ανακοίνωση του Υπουργείου με αφορμή την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας για μεγέθυνση του ΑΕΠ με ρυθμό 3,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους

ΚΥΠΕ

Η κυπριακή οικονομία εισέρχεται σε περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας με ένα σχετικά υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και η επιβράδυνση της  δεν θα είναι τόσο έντονη όσο σε άλλες χώρες της ΕΕ, σημειώνει το Υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας για μεγέθυνση του ΑΕΠ με ρυθμό 3,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Ο ρυθμός αυτός είναι ο 2ος υψηλότερος ανάμεσα στα Κράτη Μέλη και είναι υψηλότερος από το μέσο όρο της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. που υπολογίζεται στο 1,3% και 1,2% αντίστοιχα», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι η κυπριακή οικονομία εισέρχεται σε αυτή την περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου, με έναν σχετικά υψηλό ρυθμό ανάπτυξης με τη βασική πρόκληση να παραμένει ο επίμονος, αν και σε πτωτική πορεία, πληθωρισμός.

«Με έναν υψηλό ρυθμό ανάπτυξης εν μέσω ενός εξαιρετικά αβέβαιου εξωτερικού οικονομικού περιβάλλοντος, ενδεικνύει ότι η επιβράδυνση για το 2023 δεν θα είναι τόσο έντονη όσο για άλλες χώρες στην ΕΕ», τονίζει το ΥΠΟΙΚ.

Καταλήγοντας, «υπογραμμίζει πως με συνετή δημοσιονομική πολιτική και οικονομική διαχείριση της Κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα συμβάλουν στην ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στο εξωτερικό περιβάλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση