ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:42
 

ΥΠΟΙΚ: Κατάθεση €2,5 δισ. με εξασφάλιση τα ΜΕΔ

Το υπουργείο Οικονομικών προέβη σε κατάθεση εκ μέρους της ΚΔ

Newsroom K

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι υλοποιώντας σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προέβη σε κατάθεση ύψους €2.5 δις, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ).

Έναντι του ποσού της κατάθεσης, η Δημοκρατία έχει λάβει ως εξασφάλιση το σύνολο των μη-εξυπηρετούμενων δανείων από το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας, αριθμό συμμετοχών της ΣΚΤ σε διάφορες ιδιωτικές και συνεργατικές εταιρείες και αριθμό ακινήτων τόσο στις ελεύθερες όσο και στις κατεχόμενες περιοχές, σημειώνει.

Η συνολική αξία των εξασφαλίσεων ανέρχεται στα €7,6 δις περίπου και προσεγγίζει τα €10 δις εάν ληφθεί υπόψη η αξία των ακινήτων που εξασφαλίζουν τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια.

Είχε προηγηθεί έκδοση αριθμού κυβερνητικών ομολόγων προς τη ΣΚΤ, συνολικού ύψους €2,35 δις, διάρκειας 15 μέχρι 20 ετών, με όρους αγοράς και με δικαίωμα πρόωρης αποπληρωμής από την Δημοκρατία.

Με την τοποθέτηση της κατάθεσης της Δημοκρατίας, οι υφιστάμενες καταθέσεις στην ΣΚΤ, δηλαδή όλοι οι καταθέτες που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Κύπριοι, διασφαλίζονται πλήρως από κάθε θεωρητικό κίνδυνο.

Ταυτόχρονα, η δραστική ενίσχυση τόσο των στοιχείων ενεργητικού όσο και των στοιχείων παθητικού στον ισολογισμό της τράπεζας, διευρύνει τις επενδυτικές επιλογές για την ΣΚΤ, οι οποίες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της τράπεζας, αναμένεται να οριστικοποιηθούν εντός Απριλίου, καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Κανονίστε αλλόναν άριστον!»
christopher  |  11:45

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Από ύφος ...πάμε καλά!!!»
Ai Em  |  10:10

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Αλιμονο στους φορολογουμενους που πληρωνουν τον νεποτισμο των κυβερνωντων!!!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:16

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Αλιμονο στους φορολογουμενους που πληρωνουν τον νεποτισμο των κυβερνωντων!!!!°°»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:14

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X